Keisti automobilio klasės lietuviai suka į Latviją

Mūsų šalies autotransporto

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-07-09 12:05, atnaujinta 2018-03-04 19:24

Pakeisti mašinos klasę Lietuvoje - labai brangus, ilgas ir daug nervų kainuojantis procesas - Latvijos CSDD už pakeitimą prašo 50 latų (apie 250 litų), „Regitroje“ viskas užtrunka ilgai ir gali kainuoti iki 2,5 tūkst. litų, antradienį rašo „Lietuvos žinios“.

Automobilių sertifikavimu užsiimančios bendrovės „ALTAS komercinis transportas“ vadovas Edmundas Listovskis dienraščiui patvirtino, kad Latvijoje pakeisti krovininio lengvojo automobilio klasę į keleivinio daug paprasčiau: „Kaimynai reikalauja tiktai tos markės automobilių gamintojo pažymos, kad kadaise iš gamyklos mašina išvažiavo kaip keleivinė - ir to užtenka jai užregistruoti. Latviai vertina pagal faktą, jokių ekspertizių. Jeigu gamintojo išvada jiems patinka, išduodamas registracijos liudijimas, kuris pagal Europos Sąjungos valstybių stojimo sutartį galioja ir Lietuvoje. Lygiai taip pat kaip latviai elgiasi ir lenkai“.

Valstybinėje kelių transporto inspekcijos Technikos skyriaus vadovas Edvardas Radzevičius tvirtino, jog griežtesni nei kitose šalyse reikalavimai keičiant automobilio klasę Lietuvoje taikomi dėl pačių vairuotojų saugumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.