„Mercedes-Benz“ ruošiasi: S klasės kupė pastebėtas Niurburgringe

Vokiečių gamintojas sparčiai tobulina naują aukščiausios klasės sportinį automobilį. Maskuojančiu raštu nudažytas S klasės kupė buvo nufilmuotas sukantis ratus žaliuoju pragaru vadinamoje Niurburgringo trasoje.

„Mercedes-Benz“ S klasės kupė išbandytas Niurburgringe.<br>Youtube
„Mercedes-Benz“ S klasės kupė išbandytas Niurburgringe.<br>Youtube
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2013, 1:42 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:35 PM

Manoma, kad prabangus S klasės kupė bus pristatytas dar šį rudenį Frankfurto automobilių parodoje, bent kaip koncepcinis modelis. Per margą kėbulo raštą sunku įžiūrėti tikslias kėbulo linijas, bet akivaizdu, kad „Mercedes-Benz“ liko ištikimi klasikiniam stiliui.

Visos kėbulo linijos švelnios, lenktas stogas ištęstas net už užpakalinių ratų, o bagažinės dangtis – vos gero sprindžio pločio. Variklio dangtis gerokai ilgesnis.

Taip pat galima įžiūrėti priekines groteles su viena pertvara, įkypus priekinius žibintus ir du išmetamųjų dujų vamzdžius. Užpakaliniai žibintai kruopščiai užmaskuoti.

Manoma, kad naujasis automobilis bus gaminamas su 4,7 litro V8 455AG varikliu. Taip pat jis greičiausiai bus siūlomas su paprastesniu 3 litrų V6 motoru su dviguba turbina, taip pat dvi turbinas turinčiu 5,5 litro V8 ir dviem V12 formos varikliais.

Tiesa, dar neaišku, kaip naujasis modelis bus pavadintas. Anksčiau išleisti didieji „Mercedes-Benz“ kupe buvo vadinami CL, toks kodas užrašytas ir ant Niurburgringe važinėjusio automobilio raktelio.

Gamintojas jau išleido du pervadintus modelius – E klasės ir C klasės kupe, todėl pavadinimas iš vienos raidės derėtų prie naujos „Mercedes-Benz“ tradicijos.

Tačiau CL ženklas vairuotojams gerai žinomas ir padėtų išskirti mašiną iš kitų S klasės modelių, o tai „Mercedes-Benz“ labai svarbu, jeigu įmonė nori pervilioti pirkėjų, galvojusių apie „Aston Martin DB9“, „Bentley Continental GT“ ar „Maserati GranTurismo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.