Per mažas degalų sąnaudas žadėjusi „Ford“ taisys automobilius

„Ford Motor“ pripažino savo klaidą ir ruošiasi siūlyti nemokamą automobilio programų pakeitimą klientams, JAV ir Kanadoje pirkusiems hibridinius automobilius.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Jul 18, 2013, 11:15 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:55 PM

Žmonės ėmė skųstis, kad hibridiniai modeliai vartoja žymiai daugiau degalų, nei buvo žadėta reklamoje. Gamintojas reklamavo, kad vidutinės klasės hibridai suvartos vidutiniškai 5 litrus benzino 100 km, bet vairuotojams tenka pilti į baką gerokai daugiau.

Todėl jie pasijuto nepagrįstai permokėję, nes pagrindinis brangesnių, hibridinių modelių privalumas turėtų būti taupumas.

Vartotojų skundus išgirdusi „Ford“ planuoja iš naujo suderinti automobilio valdymo sistemą 77 tūkst. „Ford C-Max“, „Ford Fusion“ ir „Lincoln MKZ“ hibridų. Visi taisomi automobiliai bus šių metų laidos.

Gamintojas ketina padidinti maksimalų greitį, kokiu automobilis gali važiuoti naudodamas vien tik elektrą nuo 100 km/val. iki 137 km/val. „Ford“ taip pat planuoja perdaryti priekines groteles ir taip pagerinti aerodinamiką.

Ne gana to, bus sumažintas ventiliatorių sukimosi greitis, sutrumpintas variklio apšilimo laikas ir rečiau įjungiamas oro kondicionieriaus kompresorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.