„Hyundai“ tikisi priblokšti Europą dviem naujienomis

„Hyundai Motor Group“ nusitaikė į varžovą iš Europos. Pietų Korėjos automobilių gamintoja ketina išleisti naują „i10“ ir tikisi, kad jis pranoks mažiausią „Volkswagen“ modelį „Up“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 19, 2013, 1:00 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:59 PM

Korporacija atkreipė dėmesį ir į ekologiškų automobilių rinką. Tačiau ji neketina sekti elektromobilių mada ir ruošiasi pristatyti visiškai kitokiais degalais varomą mašiną.

Nauji degalai - vandenilis

Vietoje hibridinio ar vien elektra varomo modelio „Hyundai“ nusprendė gaminti vandeniliu varomą mašiną. Tokiais degalais varomi „Hyundai“ jau kurį laiką buvo bandomi, det dabar įmonė apsisprendė imtis masinės jų gamybos.

Manoma, kad iki 2015 metų jas bus galima išsinuomoti, o paskui „Hyundai“ tikisi tokius automobilius masiškai gaminti ir pardavinėti.

Pirmasis vandenilinis modelis pagamintas nedidelio visureigio „ix35“ pagrindu. Jame įrengtos vandenilio saugyklos, o vandenilio dujų galima pasipildyti panašiai kaip benzino ar dyzelino. Kaina taip pat turėtų būti panaši.

Tačiau svarbiausias tokio automobilio privalumas – jokių teršalų, nes su oru reaguodamas vandenilis sudaro tik vandenį.

Tikisi mažylio sėkmės

Labiau kasdieniam vartojimui pritaikyta „Hyundai“ naujiena – antros kartos „i10“ modelis. Kompaktiško miesto automobilio prototipas jau kurį laiką buvo pastebimas bandymų trasose, bet jo dizainą sunku nuspėti, nes priekis ir užpakalis visuomet būdavo kruopščiai apdengti.

Nauji „Hyundai“ modeliai kiekvienais metais išties tampa vis kokybiškesni, todėl nieko keisto, kad kompanijos tarybos pirmininko pavaduotojas Eui-sunas Chungas naująjį antros kartos „i10“ vadino kylančia žvaigžde, rašo just-auto.com.

Tačiau „Volkswagen Up“ įveikti nebus lengva – miesto mažylis Europoje labai populiarus. Vokiški automobiliai jau seniai garsėja gera kokybe, o kaina taip pat nesikandžioja, taigi neaišku kuo „Hyundai“ gaminys bus pranašesnis.

Startuos rugsėjį

„Hyundai Motor Group“ atstovas tvirtino, kad E. Chungas pats atidžiai patikrino gamybos pradžiai reikalingą įrangą, kai balandį lankėsi įmonės gamykloje Turkijoje. Pavasarį šioje gamykloje buvo baigta didelė rekonstrukcija.

„Kadangi mažų ir kompaktinių automobilių paklausa ekonomikos nuosmukio apimtoje Europoje auga, naujasis „i10“ turi daug potencialo įsitvirtinti. Prašau mūsų fabriko Turkijoje sėkmingai išleisti naująjį „i10“, kuris galėtų virsti „Hyundai Motor“ varomąja jėga Europoje“, - sakė E. Chungas.

Mažiausias „i“ šeimos modelis bus skirtas Europai ir Indijai. Jį planuojama pristatyti Frankfurto automobilių parodoje rugsėjį ir dar šįmet pradėti pardavinėti Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.