Moterų gynėjai uždraudė „vavavum“ pojūčius žadėjusią „Renault“ reklamą (video)

Trumpas prancūziškų automobilių gamintojo reklaminis klipas prasideda visai nekaltai – pardavėjas ir klientas važiuoja išbandyti mašinos. Bet kai pirkėjas spusteli mygtuką su užrašu „Va va voom“ Londono gatves pakeičia stereotipiškos prancūziškos scenos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2013, 7:43 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:12 PM

Be tipiškos prancūziškos kavinės, gėlių pardavėjo bei įsimylėjėlių porelės pasirodo ir menkai apsirengusios kabareto šokėjos. Būtent ši scena užkliuvo moterų teisių gynėjams, nors vyrų teisių specialistai taip pat galėtų pasisakyti apie šį klipą.

Uždraustos reklamos įrašą galite pamatyti žemiau. Reklamos prievaizdai nusprendė jį uždrausti dėl to, kad moterys jame vaizduojamos kaip geismo objektai.

Reklamoje viena kabareto šokėja pasiunčia vairuotojui oro bučinį ir jai nusisukus pasirodo užrašas: „uždekite savo „vavavum“ iš naujo.“ Dėl to Didžiosios Britanijos Reklamos standarų inspekcija gavo skundą, kad reklama įžeidžia ir žemina moteris, rašo guardian.co.uk.

Tačiau vyrai nesiskundė, kad reklamoje taip pat vaizduojama grupė raumeningų vyrukų be marškinėlių, kurie gundančiai sukinėjasi aplink „Renault Clio“ vairuojančią merginą.

„Renault UK“ teisinosi, kad reklama buvo tik prancūziškos kultūros parodija, o „Mulen Ružo“ stiliaus šokėjos nesielgė pernelyg provokuojamai.

Tačiau inspektoriai buvo nepalenkiami. Jų manymu, reklamoje buvo „keletas kadrų su moterų krūtimis ir užpakaliais, kur jų veidai nebuvo vaizduojami ir tai siūlė žiūrovams laikyti moteris seksualinio geismo objektais.“ Šokį, drabužius ir veido išraiškas inspekcija taip pat pavadino provokuojamais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.