„Audi“ Kinijoje ruošiasi statyti naują gamyklą

Vokiškų automobilių gamintojas Kinijoje dirba jau 25 metus. Šią sukaktį įmonė pažymėjo netradiciškai - įmūrijant kertinį akmenį naujos automobilių gamyklos statybai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-26 13:10, atnaujinta 2018-03-02 14:23

Kinijoje „Audi“ gamina automobilius kartu su vietiniu partneriu, Rytų šalies valstybine įmone „First Automotive Works“ (FAW). Ketvirtadienį jie šventė ne tik 25 metų partnerystės sukaktį ir naujos gamyklos statybų pradžią, bet paminėjo dar vieną proginį įvykį.

Nuo surinkimo konvejerio nuriedėjo jau dumilijoninis Kinijoje pagamintas „Audi“ automobilis.

Juo tapo Europoje mažai žinomas „Audi A6L“ - specialiai Kinijos rinkai sukurta pailginta „Audi A6“ modifikacija. Milijoninis automobilis Kinijoje buvo pagamintas 2010 metais, o antrajam milijonui neprireikė nei 3 metų. Tai iliustruoja ir intensyvią „Audi“ plėtrą, ir didžiulę paklausą, vyraujančią Kinijos rinkoje.

Kinija šiuo metu yra viena iš stambiausių ir dinamiškiausių rinkų „Audi“ ir kitų prabangių vokiškų automobilių gamintojams. Nuolat augantys pardavimai šioje šalyje leidžia pakankamai efektyviai amortizuoti sunkmečio sąlygotą paklausos mažėjimą Vakarų Europoje ir didelius svyravimus Pietų Amerikos bei Azijos rinkose. Kinijoje veikia kelios „Audi“ ir jos koncerno sesės „Volkswagen“ gamyklos bei ruošiamasi statyti arba jau statoma keletas naujų.

Naujausia „Audi“ gamykla bus statoma Kinijoje, Fošano mieste. Šioje gamykloje bus gaminami vietinei rinkai skirti „Audi A3 Sedan“ ir „Audi A3 Sportback“.

Audi bendrovės veikla Kinijoje neapsiriboja vien tik gamybos pajėgumų plėtra. Čia veikia ir steigiami nauji mokslinių tyrimų centrai, atliekami naujų degalų rūšių bandymai, suformuota ne viena įvairių klasių lenktyninių automobilių komanda ir net rengiami keletas čempionatų.

Naujausias bendrovės „Audi“ ir Kinijos partnerių FAW bendradarbiavimo projektas – greitu metu Kinijoje prasidėsianti iš buitinio elektros tinklo įkraunamo elektromobilio gamyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.