„Renault“ ir „Dacia“ paklausą išaugino keleivinis mikroautobusas

Prancūzų koncerno „Renault“ ir jo antrinės įmonės „Dacia“ atstovai Lietuvoje praneša per pirmąjį pusmetį pardavę trečdaliu daugiau naujų automobilių, nei per tą patį laikotarpį pernai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-29 11:46, atnaujinta 2018-03-02 13:14

Bendra Lietuvos naujų automobilių rinka vis dar sunkiai atsigauna po krizės ir naujų automobilių pardavimas, lyginant su pirmuoju 2012 m. pusmečiu, sumažėjo 2,9 proc.

Per pirmąjį 2013 m. pusmetį Lietuvoje parduota 514 „Renault“ ir „Dacia“ automobilių, o tai yra 38,5 proc. daugiau nei prieš metus.

Pirmąjį šių metų pusmetį „Renault“ markės automobilių pardavimai išaugo 24,5 proc., o „Dacia“ – 77,6 procentais. Remiantis bendrovės „Autotyrimai“ duomenimis, šiuo metu abu prekių ženklai užima 7,5 proc. Lietuvos rinkos. Pernai jų dalis rinkoje sudarė 5,3 proc.

Tarp abiejų markių modelių labiausiai augo keleivinio mikroautobuso „Renault Trafic“ paklausa. Jo rinkos dalis nuo 13,9 proc. 2012 metais išaugo iki 26,8 proc. šįmet. Labiausiai augęs automobilių segmentas buvo vienatūriai. „Renault Espace“ ir „Dacia Lodgy“ modeliai, praėjusiais metais turėję tik 8 proc. rinkos, šiuo metu užima net 36,6 proc.

Šiek tiek augo ir nedidelių visureigių bei miesto automobilių paklausa. Mažųjų komercinių automobilių segmente pirmauja „Renault Master“ modelis.

Per pirmąjį pusmetį buvo pristatyti keturi nauji „Renault“ modeliai - šeimyninis „Scenic Xmod“, sportiškas „Clio Grandtour“, atnaujintas „Fluence“ bei miesto krosoveris „Captur“. Pardavėjai tvirtina, kad pastarasis modelis šiuo metu yra geriausiai perkamas.

Bendrame populiariausių automobilių prekių ženklų reitinge pagal pardavimą sausio – birželio mėnesiais, „Renault“ užima 6 poziciją, o „Dacia“ yra 14-oje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.