Oro uostas džiaugiasi: nauja taksi tvarka duoda naudos

Naująją sistemą, kai prie užkardu užtvertų oro uosto vartų gali privažiuoti tik sutartis sudarę taksi vežėjai, oro uosto vadovai vadina būdu kovoti su sukčiaujančiais vairuotojais.„Daug kalbama apie tai, kaip uždirbami pinigai iš turistų, kurie nežino, kur važiuoja ir kiek turėtų sumokėti. Nauja sistema skirta tam, kad būtų išvengta lupikavimo, sukčiavimo“, - sakė Vilniaus oro uosto generalinis direktorius Gediminas Almantas.

Kelionės su taksi, laukiančiu prie oro uosto vartų, kilometro kaina - 3,5 lito.<br>J. Stacevičius
Kelionės su taksi, laukiančiu prie oro uosto vartų, kilometro kaina - 3,5 lito.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2013, 10:15 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:08 PM

Teisė stovėti užkardu atitvertoje eismo juostoje tiesiai priešais atvykimo terminalo duris suteikta dviem įmonėms ir penkiems vairuotojams, užsiimantiems individualia veikla – iš viso 18 apynaujų automobilių, priklausiančių įmonėms „Vilnius veža“ ir „Smart taxi“. Kelionės kaina iki Katedros aikštės - 35 litai, arba 3,5 lito už kilometrą.

G. Almantas tvirtino, kad jei su tarptautiniu Vilniaus oro uostu sutartį turintis vežėjas paprašytų keleivio susimokėti daugiau, oro uostas kompensuotų skirtumą, bet pašnekovas pripažino, kad kol kas niekas dėl kompensacijos nesikreipė.

Alternatyva kelionei taksi – paprašyti, kad atskridusįjį pasiimtų kolega ar giminaitis, bet atvažiuojančius automobiliais netrukus gali atbaidyti brangesnis stovėjimas prie oro uosto esančiose aikštelėse.

Paklaustas, ar neketina atpiginti automobilių stovėjimo ir tokiu būdu apsaugoti žmones nuo nesąžiningų taksistų, G. Almantas tik nusijuokė. „Piginti neketiname, nes ketiname branginti, - sakė jis. - Automobilių aikštelės – tai atskiras verslas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.