„Ford“ daužo „Mustang“ mylėtojų širdis: naujame modelyje - ekonomiškas variklis (video)

Per gatvę nulekia juoda medžiaga aptrauktas automobilis. Iš po apdangalų matosi tik ratai ir langai, tačiau platus mašinos priekis ir grubus galas išduoda, kad į kelius pirmą kartą išriedėjo naujas „Ford Mustang“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 2, 2013, 4:35 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:54 AM

Šeštos kartos vienas iš garsiausių sportinių automobilių turėtų būti išleistas 2014 metais kaip 2014/5 metų modelis, pagerbiant prieš 50 metų išleistą pirmąjį „Mustang“, žymėtą kaip 1964/5 metų modelis. Bet naujasis automobilis bus visiškai kitoks, nei jo pirmtakas.

Svarbiausia naujiena – naujos kartos klasikinis amerikietiškas „muscle car“ bus pardavinėjamas ne tik JAV, bet visame pasaulyje, įskaitant ir Europą.

Bet europiečiai savo kailiu nepajus tikrosios priežasties, kodėl „Mustang“ vardas jau penkis dešimtmečius yra galingo amerikietiško monstro sinonimas.

Automobilio dizainas greičiausiai irgi bus kiek konservatyvesnis. Galima spėti, kad automobilis bus kiek žemesnis ir platesnis, o dalis kėbulo linijų bus pasiskolintos iš „Ford Evos“ koncepcinio modelio, išleisto prieš dvejus metus.

Šeštos kartos „Mustang“ bazė bus visiškai nauja. Galinę vienos ašies važiuoklę turėtų pakeisti nepriklausoma pakaba. Automobilis turėtų būti lengvesnis, o dėl galingesnių variklių jo dinamika bus dar geresnė.

Greičiausiai naujasis automobilis bus komplektuojamas su 5 litrų V8 ir V6 varikliais, bet apie vieną motorą tikriems „Mustang“ entuziastams geriau nežinoti. Gamintojas planuoja į legendinį modelį įdėti ir 2,3 litro keturių cilindrų variklį su turbina, kad „mustangas“ būtų įperkamas ir europiečiams.

Greičiausiai praeivio užfiksuotame vaizdo įraše ir pasirodo ekonomiškasis „Mustang“, nes jo variklio šnypštimas primena „Ford Focus ST Ecoboost“, o stabdžių diskai netikėtai maži.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.