Iš nagingų meistrų policija atėmė 17 padirbtų „Ferrari“ (video)

Tai iš vienos, tai iš kitos pasaulio pusės vis pasigirsta žinių apie auksarankių pasigamintas įspūdingų automobilių kopijas. Dažniausiai jie sulaukia pagyrų ar švelniai ironiškų komentarų, bet nesusimąsto, kad į garsų superautomobilį panaši transporto priemonė pažeidžia tikrųjų dizainerių autorių teises.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 2, 2013, 5:24 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:50 AM

To pro akis nepraleido Ispanijos policija, susekusi netikrų sportinių automobilių dirbtuves. Iš apsukrių meistrų pareigūnai konfiskavo 19 mašinų – 17 „Ferrari“ ir du „Aston Martin“. Nė vienas automobilis nebuvo originalus, pranešė digitaljournal.com.

Valensijoje įsikūrusiose dirbtuvėse surinktas sportinių automobilių kopijas gudrūs verslininkai pardavinėdavo „Ebay“ interneto aukcionuose. Taip juos greičiausiai ir susekė pareigūnai. Dauguma aptiktų mašinų buvo „Ferrari F430” ir „Ferrari F458”.

Aukcionuose jos buvo pardavinėjamos maždaug už 40 tūkst. eurų (apie 138 tūkst. litų), nors originalai kainuoja bent penkiskart brangiau. Padirbti „Ferrari“ buvo surenkami iš skirtingų automobilių detalių, dalyje jų įmontuoti keturių cilindrų „Toyota“ varikliai.

Kėbulo dalis iš stiklo pluošto meistrai gamindavo pačiose dirbtuvėse. Ant automobilių buvo ir netikri „Ferrari“ ratlankiai, itališku ženklu pažymėti stabdžių laikikliai, o variklio skyriuje sukčiai net įmontuodavo detaliai išlietą netikrą variklio imitaciją.

Ispanijos policija sulaikė ir pateikė kaltinimus aštuoniems „verslininkams“.

Žemiau esančiame vaizdo įraše galite išsamiai apžiūrėti, kaip atrodė nagingųjų ispanų padirbti „Ferrari“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.