Biržų gatvėse gaudė senovinių automobilių varikliai

Tarp daugelio sukakčių, paminėtų šių metų Biržų miesto šventėje, buvo ir automobilių mėgėjų širdis glostanti proga - senovinės technikos klubui „Klasika“ suėjo penkeri metai.

Daugiau nuotraukų (1)

Antanas Seibutis

Aug 5, 2013, 4:37 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:44 AM

Klubo direktorius Egidijus Einoris prisiminė surengęs pirmą pasivažinėjimą senąja technika 2008 metų rugpjūčio 16-ąją. Šventinis renginys buvo gerokai gausesnis – į šeštadienį vykusią šventę buvo pakviesti senovinės technikos mylėtojai ir turėtojai iš visos Lietuvos, atvyko nemažai latvių.

Po biržietiško alaus degustacijos ir Biržų pilies apžiūros „Klasikos“ klubo nariai su svečiais surengė senosios technikos paradą miesto gatvėmis ir porai valandų apsistojo Biržų aeroklubo teritorijoje.

Apsilankė ir „vokiečiai“

Biržų miesto šventės dalimi tapusioje erdvėje visi susirinkę galėjo grožėtis transporto priemonėmis, šauniai atrodančiais vairuotojais ir jų poniomis, rūsčiais uniformuotais „milicininkais bei milicininkėmis“ ir „vokiečiais“, klausytis ir žavėtis klubo nario Klemento Sakalausko gramofonų, patefonų bei muzikinių dėžučių kolekcijos paroda.

Vakarinę šventės dalį pradėjo Klaipėdos Muzikinio teatro solisto Mindaugo Gylio atliekamas Lietuvos himnas, kviečiantis į iškilmingąją šventės dalį ir apdovanojimus.

E.Einoris susirinkusiems priminė klubo atsiradimo aplinkybes, pirmąjį pasirodymą, džiaugėsi gausiai susirinkusiais dalyviais ir svečiais.

Pasak jo, pagerbti ir paminėti „Klasikos“ 5-erių metų sukaktį, susirinko iš viso 70 senovinių transporto priemonių – 63 automobiliai ir 7 motociklai.

Seniausias - „Oldsmobile 30A“

Apdovanoti buvo nemažai šventės dalyvių, svečių, rėmėjų ir draugų. Garbingiausias seniausio svečio apdovanojimas atiteko „Oldsmobile 30A“ atvairavusiam latviui Alfredui Zamockiui. Klubo nariai ir patys susilaukė daugybės sveikinimų iš Lietuvos ir Latvijos.

Po apdovanojimų prasidėjo muzikinis vakaras – duetus iš populiarių operų ir operečių atliko Lietuvių operos Čikagoje solistė Genovaitė Bigenytė ir Klaipėdos muzikinio teatro solistas Mindaugas Gylys, akompanavo Lina Šatkutė. Senojo roko klausytis kvietė Kęstutis Jablonskis, dainavo Jūratė Garnelienė, padangę nušvietė šventiniai fejerverkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.