Vilniaus „mikriukai“ iškeliauja į Baltarusiją

Vilniaus savivaldybė tikina, kad mikroautobusai į sostinės gatves iki metų pabaigos vėl išriedės, bet verslininkai netiki sostinės valdžios pažadais, išparduoda turtą ir atleidžia darbuotojus. Vairuotojai suka į darbo biržą, o „mikriukai“ išvežami į Baltarusiją.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-08-08 12:05, atnaujinta 2018-03-02 02:00

Vilniaus miesto vežėjų asociacijos prezidentas Saulius Matulionis sakė, kad konkurso dėl vežimo sąlygos, kurias paskelbė įmonė „Vilniaus viešojo transportas“ netenkina, nes vienas iš privatiems vežėjams, galėsiantiems važinėti sostinės gatvėmis, keliamų reikalavimų – stovimos vietos, rašo „Vilniaus diena“.

S.Matulionis keistomis vadina ir sąlygas transporto priemonės amžiui: „Daug kartų mums žėrė priekaištus, kad mikroautobusai yra seni ir gadina miesto vaizdą, nors tuo metu mes važiuodavome transporto priemonėmis, kurių amžius būdavo iki aštuonerių metų, o dabar numatytas reikalavimas, kad transporto priemonės būtų ne senesnės nei 20 metų.“

Vežėjų įmonės „Transrevis“ vadovas Vladas Dapkus teigė naujų „mikriukų“ neieškosiantis, nes siūlomos pusės metų laikotarpio sutartys per daug rizikinga. Naujų mikroautobusų ryžtųsi įsigyti tik tada, jeigu būtų paskelbtas normalus ilgą laikotarpį apimantis konkursas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.