Į Lietuvą atkeliavo futuristinis grožis iš Japonijos - „Lexus IS“

Naujiena iš Japonijos jau pristatyta Lietuvoje – trečios kartos „Lexus IS“ pakeitė prieš aštuonerius metus išleistą ankstesnįjį modelį.

Futurinės išvaizdos "Lexus IS" pristatytas Lietuvoje.<br>I.Staškutės nuotr.
Futurinės išvaizdos "Lexus IS" pristatytas Lietuvoje.<br>I.Staškutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Aug 13, 2013, 6:13 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:23 PM

Kompaktiško „Lexus IS“ kūrėjai kaip reikiant pasistengė. Automobilio išorė akivaizdžiai panaši į neseniai išleistus didesnius „Lexus“ sedanus. Labiausiai į akis krinta automobilio priekis – žemai nuleistas buferis su plačiomis trapecijos formos grotelėmis ir įkypi žibintai.

Naujos konstrukcijos žibintai yra bene įdomiausia automobilio išorės detalė. Inžinieriai atskyrė dienos šviesos žibintus nuo kelio apšvietimui skirtų žibintų ir tarp jų dar įterpė kėbulo spalva dažytą detalę. Gamintojo teigimu, mašinos išorę įkvėpė stiprus, agresyvus ir gražus gyvūnas – pantera.

Trečiosios kartos IS bus siūlomas su benzininiu varikliu arba visiškai naujai sukurta hibridine sistema. „IS250” bus varomas 2,5 litro V6 formos 207 AG benzininiu varikliu, o „IS300” modelyje bus montuojamas naujas 2,5 litro I4 formos 177 AG variklis, su kuriuo suderinta hibridinė sistema iš viso turės 220 AG.

Remiantis gamintojo duomenimis, hibridinis modelis tik šiek tiek lėtesnis už benzininį – 100 km/val greitį jis pasiekia per 8,3 sek., o benzininis – per 8,1 sek. Bet „IS250” naudoja gerokai daugiau degalų – jo vidutinės sąnaudos siekia net 8,7 l/100 km., o “IS300h“ turėtų pakakti 4,3 l/100 km.

Dyzelinis variklis naujos kartos modeliui nebebus siūlomas. „Lexus“ atstovybės „Mototoja“ direktorius Edmundas Povilauskas patvirtino, kad pirkėjai labai domisi automobiliais su dyzeliniais varikliais, bet jo manymu, hibridas yra geresnė alternatyva dyzeliui, jei norima sutaupyti degalams.

Naujos kartos „Lexus IS“ nėra branesnis už ankstesnįjį modelį - „IS 250” Lietuvoje kainuoja nuo 119 tūkst. 500 litų, o hibridinis modelis 13 tūkst. litų brangesnis. Tačiau jų bazinė komplektacija gana gausi, todėl pardavėjai tikisi, kad modeliui pavyks sėkmingai konkuruoti su prabangiais vokiškais modeliais BMW 3, “Audi A4” ir „Mercedes-Benz C“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.