Nauja „Volvo S60” versija varžysis su BMW M3 ir „Audi S4”

Švedų įmonės modelį tobulinti padėjo „Polestar racing“ sportininkai, dalyvaujantys Skandinavijos kėbulinių automobilių čempionate.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 18, 2013, 1:48 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:33 PM

Švedų įmonės modelį tobulinti padėjo „Polestar racing“ sportininkai, dalyvaujantys Skandinavijos kėbulinių automobilių čempionate.

Patobulinto „S60 Polestar“ automobiliai bus varomi visais keturiais ratais, jų 3 litrų, šešių cilindrų variklio galia siekia 350 AG, o didžiausias sukimo momentas viršija 500 Nm.

Taikosi tarp greičiausiųjų

Gamintojas ambicingai planuoja, kad šis modelis galėtų varžytis su BMW M3, bet galbūt šie planai ir nėra tokie nerealūs, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Automobiliai parduodami kartu su sportiškomis 235/40 R19 dydžio „Bridgestone Potenza“ padangomis.

„S60 Polestar“ iki 100 km/val įsibėgėja per 4,9 sek., tik dešimtadaliu sekundės lėčiau, nei konkurentas iš Vokietijos ir 0,2 sek. greičiau, nei „Audi S4”. Be to, švedų kūrinys kainuoja šiek tiek mažiau, nei sportiškieji BMW ir „Audi“. Pirmųjų vienetų kaina – apie 260 tūkst. litų.

Pirmasis bandymas

Tiesa, kol kas tai tik pilotinis projektas – eksperimentinė šių automobilių partija parduodama tik Australijos rinkoje ir nuo to, kaip seksis prekiauti šioje šalyje, priklausys, ar jais bus prekiaujama visame pasaulyje.

„Polestar“ įmonė buvo įkurta 1996 metais ir su „Volvo“ bendradarbiauja siekiant populiarinti šios markės automobilius dalyvaujant lenktynėse. Šios kompanijos pagrindinis verslas yra ruošti lenktynėms skirtus automobilius.

Iki šiol „Polestar“ buvo ne išbaigtų sportinių modelių ženklas, o tik specialus automobilio tobulinimo paketas, parduodamas ir montuojamas į automobilius per „Volvo“ atstovybes tiems entuziastams, kurie norėtų patobulinti savo turimą „Volvo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.