Po 56 metų „Volkswagen“ nutraukia legendinio mikroautobuso gamybą

„Volkswagen Type 2 Microbus” yra ilgiausiai gaminamas modelis visame pasaulyje, bet įrašyti dar vienerių metų į ilgametę istoriją jam nepavyks. Gamintojas nusprendė atsisakyti nuo 1957-ųjų Brazilijoje surinkinėjamo modelio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 19, 2013, 11:42 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:13 PM

Ta proga „Volkswagen“ išleis paskutinę „VW Kombi“ partiją – 600 šviesiai mėlynų mikroautobusų, kurie bus pagaminti prieš pat Brazilijai įvedant naujus saugumo reikalavimus.

Paskutiniai specialaus leidimo autobusiukai bus parduodami tik Brazilijoje ir kainuos 85 tūkst. realų (apie 94 tūkst. litų). Pirkėjas gaus autentiškumą patvirtinantį sertifikatą ir prietaisų skydelyje įmontuotą ženkliuką su užrašu, kelintas iš 600 egzempliorių automobilis yra.

Nuo gamybos pradžios mikroautobusas buvo komplektuojamas su 1,2 litro keturių cilindrų oru aušinamu varikliu, kuris buvo montuojamas gale ir turėjo tik 28 AG. Nuo 2005 metų šį variklį pakeitė galingesnis motoras – 1,4 litro 78 AG, aušinamas vandeniu.

Galiniais ratais varomo mikroautobuso dizainas nepasikeitė nuo pat gamybos pradžios – net padangos iki šiol dedamos su klasikiniais baltais šonais.

Riboto leidimo modelio salonas bus įrengtas panaudojant baltą ir mėlyną vinilinį audinį, derantį prie kėbulo spalvų. Proginiame „Kombi“ bus MP3 garso sistema, USB jungtys ir langų užuolaidėlės.

Per 56 metus „Sao Bernardo do Campo“ gamykloje buvo surinkti daugiau nei pusantro milijono klasikinių autobusiukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?