Trūkstamais vairuotojų pažymėjimais susidomėjo ministras

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas pavedė išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių „Regitra“ pritrūko vairuotojo pažymėjimų blankų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 23, 2013, 1:13 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:05 PM

Kaip jau rašė lrytas.lt, iki rugsėjo vidurio vairuotojų pažymėjimų negaus nei nauji vairuotojai, nei norintieji pasikeisti nebegaliojantį pažymėjimą arba atgavę prarastą teisę vairuoti. Neįtikėtina problema liečia apie 20 tūkst. vairuotojų.

„Ministerija yra gavusi „Regitros“ vadovo raštą, kuriame jis pateikė savo paaiškinimus ir susiklosčiusios situacijos vertinimą. Noriu, kad būtų atliktas objektyvus tyrimas ir išsiaiškinta, kodėl šiuo vasaros kelionių metu keli tūkstančiai vairuotojų negali gauti vairuotojo pažymėjimų“, - teigė D.A.Barakauskas.

Jis apie tai informavo „Regitros“ generalinį direktorių Dalių Prevelį. Ministro pavedimą atliks Vidaus reikalų ministerijos Teisės departamentas.

Rugpjūčio viduryje paaiškėjo, kad sutrikus vairuotojo pažymėjimų išdavimo sistemai šiuos pažymėjimus „Regitra“ gamins ilgiau nei įprasta - pažymėjimo vairuotojai turės palaukti maždaug mėnesį.

Nesklandumų sistemoje atsirado, kai „Regitra“ pristigo polikarbonatinių nustatyto Europos Sąjungos (ES) pavyzdžio vairuotojo pažymėjimų blankų, kuriuose lazerine graviravimo įranga įrašomi vairuotojo duomenys.

„ES teisės aktai nustato, kad šie blankai turi atitikti Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą dėl vairuotojo pažymėjimų. Lietuvai vėluojant į nacionalinius teisės aktus perkelti minėtos direktyvos nuostatas, užsitęsė teisinis naujo ES pavyzdžio vairuotojo pažymėjimo blanko patvirtinimas, taip pat ir šių blankų gamyba. Dėl susiklosčiusios nepalankios situacijos kurį laiką gyventojams naujo vairuotojo pažymėjimo teks luktelėti ilgėliau, tačiau šis nepatogumas yra laikinas“, - tuomet sakė „Regitros“ generalinis direktorius D. Prevelis.

„Regitra“ taip pat informavo, kad keleivius ar krovinius užsienyje vežančių vairuotojų pažymėjimai iki rugsėjo vidurio bus keičiami išimties tvarka - šie vairuotojai pažymėjimus galės pasikeisti per 10 darbo dienų.

„Regitra“ jau yra atlikusi būtinas viešojo pirkimo procedūras ir pasirašiusi naujų blankų gamybos sutartį su viešąjį pirkimą laimėjusia UAB „Garsų pasaulis“. Naujo ES pavyzdžio vairuotojo pažymėjimų blankus numatoma pradėti tiekti rugsėjo pradžioje ir vairuotojo pažymėjimai vėl bus išduodami įprasta tvarka - per 10 darbo dienų nuo prašymo pateikimo dienos.

Policijos pareigūnai žadėjo nebausti vairuotojų, dėl šių nesklandumų negalėjusių laiku pasikeisti savo pažymėjimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.