Po pirmosios rudens darbo dienos vilniečiai grįžo namo ne sunkiau nei vasarą

Mokslo metų pradžioje vairuotojai jau įprato strigti ilgose spūstyse, bet šįmet daugelis paliko automobilius namuose. Ryte automobilių eismas buvo dar mažiau intensyvus, nei vasarą, o per vakarinį piką vairuotojams taip pat neteko lūkuriuoti ilgose spūstyse.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Sep 2, 2013, 7:37 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:43 PM

Grūstys trumpam susidarė tik labiausiai apkrautose gatvėse – Geležinio vilko gatvės sankryžoje su Konstitucijos prospektu, Antakalnio gatvėje ties poliklinika ir Laisvės prospekte prie Spaudos rūmų.

Šiaurinėje sostinės dalyje eismą kiek pristabdė Kalvarijų/Žirmūnų gatvių sankryžoje įvykusi smulki avarija ir prie Kareivių/Verkių gatvių sankryžos sugedęs automobilis.

Į redakciją paskambinęs skaitytojas papasakojo iš Motorų gatvės Naujininkuose į centrą atvažiavęs per 12 minučių. "Išvažiavau 16 val. 55 min. ir galvojau, kad be šeštos valandos centro nepasieksiu, bet vos 17 val. 7 min. buvau Gedimino prospekte", - stebėjosi jis.

Centralizuotos eismo valdymo sistemos vadovas Arūnas Mažūna patvirtino, kad sostinės gatvėse nekilo jokių spūsčių, didesnių nei įprastos darbo dienos vakarą.

Pasak jo, vakarinis pikas paprastai būna ilgesnis, nei vakarinis. Todėl kai kuriems žmonėms, ryte pravažiavusiems miestą be jokių trukdžių, grįžtant namo galėjo tekti keletą minučių pastovėti prie sankryžos.

Kaip rašė lrytas.lt, spūsčių pirmadienio rytą nesusidarė ne vienoje iš pagrindinių sostinės gatvių. „Šiandien eismas mažiau intensyvus, nei paskutinę vasaros savaitę“, - patvirtino šviesoforų sistemą Vilniuje valdančios įmonės „Susisiekimo paslaugos“ Eismo valdymo skyriaus vadovas Jevgenijus Solovjovas.

Jis neslėpė laukęs gerokai didesnio vairuotojų antplūdžio, bet šių metų rudens pradžia gatvėse pasirodė neįtikėtinai rami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.