„Regitroje“ po trijų savaičių pertraukos vėl išduodami vairuotojų pažymėjimai

Tris savaites vairuotojų pažymėjimų negalėjusių gauti lietuvių laukimas baigėsi. Nuo antradienio vairuotojai vėl gali gauti naujus pažymėjimus - šiandien valstybės įmonė „Regitra“ atnaujino dokumentų išdavimą.

Tris savaites vairuotojai negalėjo gauti naujų vairuotojo pažymėjimų, bet šiandien "Regitra" jau gavo trūkstamų dokumentų blankų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tris savaites vairuotojai negalėjo gauti naujų vairuotojo pažymėjimų, bet šiandien "Regitra" jau gavo trūkstamų dokumentų blankų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2013, 2:54 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:22 PM

Pažymėjimai gaminami ant naujai gautų polikarbonatinių kortelių blankų. Jų gamyba pradėta iškart po to, kai viešojo pirkimo konkursą laimėjusi bendrovė įmonei pateikė naujausią ES pavyzdį atitinkančius vairuotojo pažymėjimų blankus.

„Regitra“ žadėjo sutvarkyti darbo procesą taip, kad tūkstančiai vairuotojų atsiimtų pažymėjimus kaip galima greičiau.

Vairuotojo teises išrašantis padalinys dirbs dvejomis pamainomis ištisą savaitę, įskaitant šeštadienius ir sekmadienius. Kiek vėliau vartotojams bus pateikta išsami informacija apie vairuotojo pažymėjimų išdavimo grafiką.

Kaip rašė lrytas.lt, rugpjūčio viduryje paaiškėjo, kad „Regitra“ pritrūko apie 20 tūkst. vairuotojo pažymėjimo blankų. Pažymėjimai nuo tada nebuvo išduodami niekam – nei ką tik išlaikiusiems vairavimo egzaminus, nei norintiems susigrąžinti prarastą vairuotojo pažymėjimą, nei norintiems pasikeisti besibaigiančio galiojimo dokumentą.

Išimčių galėjo tikėtis tik vairuotojais dirbantys asmenys, arba turintys itin rimtą priežastį, įrodančią, kad pažymėjimas jiems skubiai būtinas.

Policija į nepakeistus vairuotojo pažymėjimus žiūrėjo atlaidžiai, bet besiruošiantys keliauti į užsienį pateko į nepavydėtiną padėtį – jie buvo priversti rizikuoti arba nevažiuoti suplanuotų atostogų.

„Džiaugiuosi, kad ši problema išsisprendė ir vairuotojai galės atsiimti jiems priklausančius pažymėjimus. Tikiuosi, įmonė padarys viską, kad atgautų pastaruoju metu susvyravusį vartotojų pasitikėjimą ir pasitenkinimą jos teikiamomis paslaugomis“, – tvirtino vidaus reikalų ministras D.A.Barakauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.