Kitos vasaros pranašas – naujasis „Audi A3 Cabrio“

„Audi“ pristatė dar vieną A3 šeimos modelį. Prie penkių esamų A3 modelio versijų gamintojas pridėjo dar vieną – kabrioletą su minkštu stogu ir ruošiasi išleisti galingiausią jo versiją „S3 Cabrio“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 9, 2013, 1:58 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:18 PM

Naujasis „Audi A3 Cabrio“ šiek tiek didesnis ir platesnis už pirmtaką. Ilgis nuo 4,24 m. padidėjo iki 4,42 m., o ratų bazė pailgėjo dviem centimetrais iki 2,6m.

Automobilio plotis taip pat išaugo dviem centimetrais iki 1,79 m., o aukštis 1,5 cm. Sumažėjo. Didesni automobilio matmenys leido 60 litrų padidinti bagažinės talpą – dabar ji siekia 287 litrus. Tai kabriolete visai nemažai, mat nemažą bagažinės dalį užima sulankstomo stogo skyrius.

Audi A3 kabrioletas dengtas sulankstomu medžiaginiu stogu su stikliniu galiniu langu. Visi stogo standieji ir techniniai elementai pagaminti iš lengvų magnio ir plieno lydinių. Uždengimo mechanizmas elektrohidraulinis, valdomas vieno mygtuko paspaudimu.

Paspaudus šį mygtuką, stogas automatiškai užsidengia arba susilanksto vos per 18 s. Stogą uždengti arba sulankstyti galima ir automobiliui važiuojant iki 50 km/val. greičiu.

Papildomai galima užsakyti padidinto standumo ir pagerintos garso izoliacijos sulankstomą stogą. Priklausomai nuo pasirinkto komplektacijos varianto, automobilyje gali būti sumontuotas arba papildomai užsakomas galinis apsaugos nuo vėjo ekranas ir vairuotojo ir priekinio keleivio galvos lygyje sumontuotas šildytuvas, veikiantis esant sulankstytam stogui.

Apsaugos nuo apsivertimo sistema paslėpto tipo, sudaryta iš dviejų pavojaus atveju iššokančių saugos elementų.

Tuščias bazinės komplektacijos keturvietis „Audi A3“ kabrioletas sveria 1365 kg, 50 kg mažiau už pirmtaką, nors yra didesnis ir įrengtas su daugiau priedų.

„A3 Cabrio“ galima rinktis su vienu iš trijų variklių. Paprasčiausias motoras - 1,4 litro 140 AG benzininis variklis su dviejų cilindrų atjungimo funkcija. Su juo automobilis iki 100 km/val. įsibėgėja per 9,1 sek, o 100 km vidutiniškai naudoja 5 litrus benzino.

Galingesnis variantas - 1,8 litro 180 AG benzininis variklis, o pageidaujantys dyzelio gali rinktis 2 litrų 163 AG dyzelinį variklį. Vėliau asortimentą papildys ir 110 AG dyzelinis 1.6 litro variklis bei „Audi S3“ kabrioleto modifikacijai pritaikytas net 300 AG 2 litrų benzininis variklis.

Planuojama, kad „Audi S3 Cabrio“ su „S-tronic“ automatine pavarų dėže iki 100 km/val. įsibėgės per 5,4 sek ir vidutiniškai naudos 7,1 l. benzino. „Quattro“ sistemos taip pat dar reiks palaukti.

„Audi A3 Cabrio“ komplektuojama su daugybe vairavimo pagalbų ir komforto įrangos - „Bang & Olufsen“ garso sistema, navigacija, iš nišos prietaisų skyde pakylantis 7 colių lietimui jautrus ekranas, sukamo tipo „MMI touch“ manipuliatorius ir daugelis kitų.

Naujausia iš jų - „Audi Connect“ belaidžio interneto įranga, kuri suformuoja WLAN prieigos tašką ir suteikia keleiviams galimybę savo turimais mobiliaisiais įrenginiais kelionės metu naršyti internete.

„Audi A3 Cabrio” pirmiausiai bus pardavinėjama Vokietijoje ir kainuos nuo 31 tūkst. 700 eurų (apie 110 tūkst. litų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.