„Monza“ kūrę „Opel“ dizaineriai įkvėpimo sėmėsi iš medžioklinių šunų

Specialiai lrytas.lt iš Frankfurto

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Sep 10, 2013, 5:38 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:47 AM

Elegantiškas sidabro spalvos modelis atrodė kaip viena iš įdomiausių Frankfurto automobilių parodos naujienų jai dar neprasidėjus, bet apžiūrinėjant gyvai jis palieka dar didesnį įspūdį. Net sunku patikėti, kad jis pažymėtas labai žemišku ženklu - „Opel“.

Pastaruosius porą metų „Opel“ labai daug dėmesio skyrė atsinaujinimui. Kurį laiką jo modeliai buvo tapatinami su pensininkų automobiliais, bet kuo toliau, tuo labiau „Opel“ kyla į geidžiamiausiųjų sąrašo viršų.

Itin grakštų ir išraiškingą „Monza“ koncepcinį modelį pristatęs „Opel“ vadovas Karl-Thomas Neumannas tvirtino, kad dizaineriai kreipė dėmesį ne tik į grožį, bet ir į funkcionalumą. Pasak jo, „Monza“ ne tik atspindi būsimų „Opel“ modelių linijas, bet ir esminę veiklos kryptį – modernios klasikos ir funkcionalumo derinimą.

Pirmasis „Monza“ koncepcinis modelis buvo pristatytas dar 1977 metais ir netrukus gamintojas jį išleido kaip serijinį automobilį. Vėliau pagal jį buvo pagamintas lietuviams gerai žinomas „Opel Senator“. Tačiau K.T.Neumannas neišdavė, ar naujai pristatyta „Monza“ kada nors išvažiuos į gatves.

Vis dėl to, esmines jo detales – medžioklinių kurtų įkvėptą kėbulo formą, į viršų pakylančias ir abi sėdynių eiles atveriančias duris bei prietaisų skydelį iš vientiso stiklo greičiausiai netrukus pamatysime naujuose gamintojo modeliuose.

Antradienį Frankfurte pristatyti keturi nauji serijiniai modeliai buvo gerokai kuklesni, nei koncepcija, bet ir juose jaučiamos šiuolaikiškos „Opel“ idėjos.

Stipriai atnaujinta Vokietijoje gaminama „Opel Insignia“ išleista ne tik kaip paprastas sedanas (beje, 2 tūkst. eurų pigesnis už pirmtaką), bet ir sportiška OPC versija su 300 AG varikliu. Mėgstantiems išvykas į užmiestį skirtas didesnio pravažumo „Insignia Country Tourer“.

Į jauniausius vairuotojus orientuotos mažylio „Adam“ versijos „Black Link“ ir „White Link“ skirtos šiuolaikinių technologijų gerbėjams. Riboto leidimo modeliai nuo kitų „Adam“ skiriasi gausia informacine ir pramogine įranga, be to, pirkėjus gali patraukti automobilių išskirtinumas už nedidelę kainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.