Picų išvežiotojo svajonė – krovininis „Volkswagen e-load up!“

Specialiai lrytas.lt iš Frankfurto

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Sep 12, 2013, 4:36 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:44 AM

„Volkswagen“ Frankfurto automobilių parodoje pristatė vieną iš originaliausių sprendimų – mažą krovininį elektromobilį „e-load up!”.

Pagalvojus apie standartinį krovininį furgoną, prieš akis iškyla baltas, kampuotas mikroautobuso dydžio automobilis, būtinai varomas dyzelinu. Bet „Volkswagen“ įsitikinę, kad verslininkams ne visada reikia daug vietos kroviniams.

Pagal mažiausią vokiečių gamintojo modelį sukurtas krovininis automobilis sveria tik 1164 kg ir gali gabenti iki 306 kg bendros masės krovinį. Krovinių skyriaus erdvė siekia 1 tūkst. 400 litrų.

Tai gana nedaug, bet pakankamai įvairias paslaugas mieste teikiantiems verslininkams – picų išvežiotojams, gėlių salonams, maisto pobūviams tiekėjams, smulkių siuntų kurjeriams ar miesto infrastruktūros prižiūrėtojams.

Svarbiausias klausimas – ar pasiteisins sprendimas šį modelį komplektuoti su elektros varikliu. Modelis su 82 AG varikliu iki 100 km/val. įsibėgėja per 12,4 sek., o didžiausias automobilio greitis – tik 130 km/val. Vienu įkrovimu jis turėtų nuvažiuoti 160 km.

Panašu, kad daugiausiai perspektyvų šis modelis turi užsienio šalyse, kur elektromobiliams taikomos įvairios mokestinės nuolaidos arba valstybė apmoka įkrovimo stotelės įrengimą, kaip Norvegijoje.

Tada verslininkams elektromobilį turėtų būti labai patogu ir pigu naudoti – apsukusi ratą aplink miestą mašina galėtų sustoti pasikrauti iki kol vėl reikėtų važiuoti pagal užsakymą. 80 proc. akumuliatorius pakraunamas per 30 min. Be to, važinėti elektra yra maždaug penkis kartus pigiau, nei benzinu ar dyzelinu.

„Volkswagen“ planuoja išleisti ir daugiau elektrinių komercinių transporto priemonių, bet kol elektromobilių infrastruktūra dar nėra gerai išvystyta, gamintojas planuoja krovininį „up!“ gaminti ir su benzininiais bei hibridiniais varikliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.