Kaskadininkas pasiekė rekordą su sunkvežimiu-monstru (video)

Amerikietis Joe Sylvesteris su „Bad Habit“ sunkvežimiu pasiekė naują pasaulio rekordą. Su 4,5 tonos sveriančiu sunkvežimiu jis nušoko net 72 metrus ir 39 centimetrus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2013, 7:56 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:34 AM

Ankstesnį šuolio pasaulio rekordą jis pagerino 7 metrais. Per lemiamą šuolį kaskadininkas pasiekė didžiulį greitį ir pakilo taip aukštai, kad būtų galėjęs peršokti trijų aukštų pastatą. Įspūdingo šuolio vaizdo įrašą J.Sylvesteris patalpino internete.

„Niekas nedaro šuolio taip stipriai įsibėgėjęs. Per pasirodymus stadionuose sunkvežimiai nepasiekia nė pusės tokio greičio, kokiu važiavau aš“, - sakė rekordininkas.

Jis prieš šokdamas įsibėgėjo iki 136,8 km/val., labai arti tokių sunkvežimių greičio rekordinio greičio 138,4 km/val.

Prieš šuolį J.Sylvesteris žinojo – arba pasieks rekordą, arba sudaužys sunkvežimį. Kelias savaites ruošęsis rekordiniam šuoliui, jis nušoko 72,39 m. per pirmąjį bandymą. Sunkvežimis krito ant priekinių ratų ir vos neapvirto, bet drąsuoliui pavyko suvaldyti monstrą.

„Esmė yra ne sudėtingume. Svarbiausia, ar turi pakankamai drąsos kilti į orą važiuodamas 136,8 km/val. greičiu. Kiek žinau, kol kas nėra nė vieno, kas galėtų priimti iššūkį“, - tvirtino J.Sylvesteris.

Jo pasiektas rekordas netrukus turėtų būti patvirtintas ir įrašytas į Gineso pasaulio rekordų knygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.