Lietuviai tvirtina naudojantys tik kokybiškus degalus, nors pilasi ir baltarusiškus

Lietuvos vairuotojai labiau nei latviai ar estai rūpinasi, kad į automobilį piltų kokybiškus degalus. Aštuoni iš dešimties mūsų šalies vairuotojų tikina, kad jie pilasi degalus tik iš tiekėjų, kuriais pasitiki, nors kaina išlieka svarbiu faktoriumi pasirenkant degalinę, rodo apklausos rezultatai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2013, 12:29 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:11 AM

Tiesa, pernai atlikta apklausa baigėsi visiškai priešingais rezultatais, bet galbūt per metus vairuotojų įpročiai pasikeitė.

„Vairuotojų apklausa atskleidė, kad lietuviai yra labai racionalūs pirkėjai. Nors 70 proc. vairuotojų yra svarbi degalų kaina, tačiau jie linkę lyginti ir rinktis tik tuos degalų tiekėjus, kurie užtikrina aukštą degalų kokybę.

Vairuotojai supranta, kad naudodami pigiausius degalus, kurie Lietuvoje greičiausiai būtų kontrabandiniai, bandymai sutaupyti gali ilgainiui pareikalauti didelių investicijų į automobilio variklio ir degalų sistemos remontą“, – apklausos rezultatus komentavo „Statoil Fuel & Retail Lietuva“ degalų kategorijos departamento direktorius Sigitas Raila.

Remiantis „Statoil“ tyrimo duomenimis, net 66 proc. Lietuvos vairuotojų mano, kad degalų kokybė lemia tai, kiek priežiūros pareikalaus variklis.

Pasak S.Railos, „Statoil“ degalinių tinklas jau spėjo pajusti Lietuvos vairuotojų racionalumą. „Nuo pavasario mūsų degalinėse pristatėme aukštos kokybės „miles“ degalus. Jų sudėtyje esantys priedai leidžia vairuotojams su tuo pačiu kiekiu degalų nuvažiuoti 2-3 procentais tolimesnį atstumą – šie procentai realybėje virsta į 10-15 centų papildomą nuolaidą nuo degalų litro.

Pastebėjome, kad klientai tai įvertino – vasaros „miles“ pardavimai 9 procentais pranoko mūsų lūkesčius“, – sakė jis.

Bendrovės duomenimis, dar aukštesnės kokybės ir brangesnį „miles PLUS“ benziną ir dyzeliną renkasi vis didesnė dalis pirkėjų, kurių per paskutinį periodą padidėjo 4 procentais. Pasak gamintojo, „miles PLUS“ leidžia ne tik nuvažiuoti toliau, bet ir išvalo purkštukus ir visą degalų įpurškimo sistemą, optimizuoja variklio darbą ir padidina galią.

„Pastebėjome, kad „miles PLUS“ degalus pradėję naudoti vairuotojai yra lojalūs savo pasirinkimui. Pajutę šių degalų naudą jie ją labiau įvertina“, – sakė S. Raila.

Baltijos regiono šalių tyrimą „Statoil Fuel & Retail“ užsakymu atliko bendrovė „RelationsPeople AS“. Kovo mėnesį Lietuvoje ji apklausė 1 tūkst 300 respondentų, o visose šalyse – net 10 tūkst. vairuotojų.

Tačiau pernai portalo Autoplius.lt atlikta apklausa buvo parodžiusi, kad maždaug trečdalis vairuotojų naudoja abejotinos kokybės degalus, įvežtus iš Baltarusijos. Tuomet paaiškėjo, kad daugiausiai apklausos dalyvių, net 27 proc., naudoja baltarusišką dyzeliną, o 14 proc. į savo automobilio baką pila benziną iš kaimyninės šalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.