Metų komercinis automobilis - „Ford Transit“ su 1 litro varikliu

„Ford“ dvejus metus iš eilės laimėjo prestižinį „International Van of the Year“ apdovanojimą. Maskvoje vykusioje komercinio transporto parodoje COMTRANS paskelbtas pasaulinio konkurso „International Van of the Year 2014“ (IVOTY) laimėtojas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2013, 12:57 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:04 AM

Juo išrinktas naujasis „Ford Transit Connect“. „Ford“ tapo pirmuoju gamintoju, kurio komercinis automobilis šį prestižinį apdovanojimą gauna dvejus metus iš eilės.

Iš viso tai jau penktasis „Ford“ laimėjimas IVOTY. „Ford Transit Connect“ surinko 130 taškų iš maksimaliai galimų 160 ir aplenkė konkurentus „Mercedes-Benz Sprinter“ ir „Renault Kangoo“.

„Transit“ šeimos laimėjimų šiuose rinkimuose istorija prasidėjo prieš dešimtmetį. 2003 metų komerciniu automobiliu tapo „Transit Connect“, 2007-ųjų „Transit“ ir 2013-ųjų „Transit Custom“.

„Naujasis „Transit Connect“ nustatė naujas žaidimo taisykles kompaktiškų komercinių automobilių rinkoje. Tai buvo iššūkis ir mes didžiuojamės, kad mūsų pastangos buvo įvertintos šiuo prestižiniu apdovanojimu.

„Transit Connect“ yra toks pat praktiškas ir tvirtas darbininkas kaip ir jo didesni broliai, tačiau tuo pat metu jis yra patogus, gerai atrodantis ir taupus automobilis“, – sakė „Ford of Europe“ viceprezidentas Barbas Samardzichas.

Koncernas per dvejus metus žada visiškai atnaujinti savo komercinių automobilių šeimą. „Connect“ tapo antruoju po „Transit Custom“ jos nariu. Kitąmet rinkoje pasirodys 2 tonų keliamosios galios „Transit“ ir kompaktiškas „Transit Courier“.

„Transit Connect“ išsiskiria kukliomis degalų sąnaudomis, maža tarša, patogia krova ir patvarumu. „ECOnetic“ serijos modelių degalų sąnaudos siekia vos 4 litrus 100 kilometrų kelio, o anglies dvideginio emisija neviršija 105 g/km – 34 proc. mažiau nei dabartinio modelio.

Modeliui siūlomas ir dvejus metus iš eilės geriausiu pasaulyje išrinktas 1 litro darbinio tūrio „EcoBoost“ benzininis variklis.

„Transit Connect“ klientai gali pasirinkti „Van“, „Double-Cab-in-Van“ ir „Kombi“ kėbulo versijas. Krovinių skyriaus tūris siekia 2,9 arba 3,6 kubinio metro, o didžiausia keliamoji galia siekia 1000 kilogramų.

„Transit Connect“ nustebino komisiją daugeliu savo savybių – pirmiausia gebėjimu suderinti tvirtumą, lengvumą ir kuklias degalų sąnaudas. Tai puikus rinkinys praktiškiems smulkiojo verslo atstovams ar didelių komercinių automobilių parkų valdytojams“, – pažymėjo IVOTY komisijos pirmininkas Pieteris Wiemanas.

„Krovinių skyrius turi specialų liuką nestandartinio dydžio kroviniams, nulenkiamą keleivio sėdynės nugarėlę ir slankiąsias šonines duris prailgintos bazės modifikacijoje. Tokiu būdu į automobilį galima pakrauti „Euro“ standarto padėklą.

„Ford“ taip pat daug dėmesio skyrė konstrukcijos tvirtumui ir patvarumui, o pats automobilis turi iki šiol šioje kategorijoje nematytas pasyvaus saugumo sistemas, tokias kaip „Active City Sport“, – pridūrė P.Wiemanas.

IVOTY apdovanojimas tinka į gretą su „Ford Ranger“ laimėtu geriausio metų pikapo apdovanojimu ir „EcoBoost 1.0L“ variklio pergalėmis geriausio variklio konkursuose 2012 ir 2013 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.