„Audi“ keliasi į Braziliją

Vokiškų automobilių gamintoja „Audi“ nusprendė dar labiau išplėsti savo fabrikų tinklą ir nuo 2015 metų automobilius gamins Brazilijoje

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2013, 11:40 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:13 AM

„Audi“ nuosekliai įgyvendina gamybinių pajėgumų plėtros strategiją. Jau šių metų pabaigoje prasidės automobilių gamyba ką tik pastatytoje gamykloje Fošano mieste, Kinijoje. 2016 metais tikimasi pradėti gamybą šiuo metu statomoje gamykloje Pueblos mieste, Meksikoje.

Šiomis dienomis Audi vadovybė paskelbė, kad Pietų Amerikos rinkoms skirti automobiliai nuo 2015 metų bus gaminami ir Brazilijoje, Paranos valstijos sostinėjė, San Žoze dos Pinjaiso mieste.

Į naują gamyklą Audi investuos 150 mln. eurų. Čia bus gaminami Brazilijai skirti kompaktiški „Audi A3“ sedanai ir miesto visureigiai „Audi Q3“.

Trečiadienį įvykusiame Audi bendrovės vadovų ir Brazilijos vyriausybės kabineto susitikime suderinti naujos Audi gamyklos statybos klausimai.

Susitikime dalyvavo „Audi“ generalinis direktorius Rupertas Štadleris ir už tiekimą atsakingas direktorių tarybos narys dr. Berndas Martensas. Jis čia dalyvavo neatsitiktinai, nes didžioji dalis gamybai reikalingų žaliavų ir komponentų bus įsigyjama vietos rinkoje bei užsakoma pas vietos gamintojus.

Todėl visa tiekimo infrastruktūra derinama pradiniame gamyklos statybos etape, kai būsimoji gamykla kol kas egzistuoja tik brėžinių pavidalu. Šiuo strateginiu „Audi“ sprendimu pasikliauti vietine infrastruktūra labiausiai suinteresuota Brazilijos ekonomika ir pramonės sektorius, kuris, plečiantis tokiam svarbiam strateginiam investuotojui, gali sustiprinti savo, kaip šeštosios pagal dydį pasaulio ekonomikos pozicijas.

Nelieka nuošalyje ir Paranos valstija, kuriai tokio kalibro darbdavio atėjimas yra puiki proga susimažinti bedarbystę ir pagerinti visus socialinius reitingus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.