Kito sezono naujiena – brangiausias „Harley-Davidson“ Lietuvoje

„Harley-Davidson“ kariauna jau išrikiuota pavasariui. Klasikinių amerikietiškų motociklų salone Vilniuje penktadienį pristatyti net keturi nauji 2014 metų modeliai, o tarp jų ir vienas niekuomet Europoje nepardavinėtas modelis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Sep 21, 2013, 3:02 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:08 PM

„Harley-Davidson“ visada naujienas pristato vasaros pabaigoje, o Europoje – rudens pradžioje, kad per žiemą motociklininkai apžiūrėtų, kas pakito, kas nauja, pataupytų ir pavasarį įsigytų naują motociklą“, - aiškino salono savininkas Arvydas Skernevičius.

Jis priminė, kad kitiems metams „Harley-Davidson“ paruošė septynis naujus modelius, bet į Lietuvą dėl lėšų stokos atvežti tik keturi iš jų.

Brangiausias – triratis motociklas

Vis tik pati didžiausia bei brangiausia naujiena pasiekė ir mūsų šalį – tai triratis motociklas „Tri Glide Ultra“. Šis motociklas yra naujiena visai Europai, nes anksčiau Senajame žemyne buvo pardavinėjami tik dviračiai „harliai“.

Triračius motociklus gerbėjai siųsdavosi iš JAV, bet priregistruoti Europoje juos labai sunku dėl skirtingų taršos reikalavimų, kitokių lempų ir dar poros dalykų, kurių amerikietiškuose „traikuose“ tiesiog nėra – kojinio stabdžio ir atbulinės pavaros.

Šie du įrengimai Europoje privalomi, todėl „Harley-Davidson“ įtaisė reikalingą stabdį ir prie esamos šešių laipsnių greičių dėžės pridėjo elektrinę atbulinę pavarą, todėl dabar triratį motociklą galima be problemų registruoti Europos valstybėse. Ne visiems šis modelis gali būti prieinamas nebent dėl kainos, kuri siekia beveik 30 tūkst. eurų – apie 103,5 tūkst. litų.

Mažiausiame modelyje – dėmesys saugumui

Kitos „Harley-Davidson“ naujienos pigesnės, jų kainos svyruoja tarp 39,6 ir 84 tūkst. litų.

Mažiausias iš naujų modelių, bet ne „Harley-Davidson“ gamoje, yra 48-tasis modelis - „Forty-Eight“. Pasak pašnekovo, šis 1,2 litro varikliu varomas modelis 2013 metais buvo populiariausias Europoje.

Kitiems metams jis bus šiek tiek atnaujintas. Išorės pakeitimai nežymūs, bet didžiausia naujiena - ABS sistema stabdžiams, apsauganti motociklą nuo kritimo ant šono ir padedanti greičiau sustoti. Pasak A.Skernevičiaus, taip „Harley-Davidson“ jau pasiruošė netrukus Europoje būsimam reikalavimui visuose motocikluose montuoti ABS sistemą.

Motociklo galia siekia 67 AG, o didžiausias sukimo momentas – 96 Nm/3750 aps/min.

„Harlis“ lenktynininkams

Kita naujiena – kiek netipiškas „harlis“ „Night Rod“. „Jis skiriasi nuo kitų „harlių“. Jo vienintelio variklis yra kurtas ne „Harley-Davidson“, o „Porsche“ inžinierių. Variklis geriausiai dirba dideliais sūkiais, todėl tinka norintiems tarpinio varianto tarp klasikinių ir greitųjų motociklų“, - pasakojo A.Skernevičius.

Nors šio motociklo 1,25 litro variklis nėra didžiausias iš visos „Harley-Davidson“ gamos, jo vienintelio galia viršija 100 AG ir siekia 125 AG. Didžiausias sukimo momentas – 111 Nm/7250 aps/min.

Automobilio verti patogumai

Taip pat į Lietuvą atgabentas populiariausias „Harley-Davidson“ modelis JAV - „Street Glide“. Nuo kitų metų šio motociklo prietaisų skydelis bus ilgesnis ir siauresnis, o priekyje įrengta slėgio išlyginimo anga, kad vairuotojas patirtų mažesnę turbulenciją.

Pakeista ir garso sistema – nebėra kompaktinių diskų grotuvo, o vietoje jo įrengta dėžutė telefonui, iš kurio „Bluetooth“ ryšiu galima groti muziką arba kalbėti su laisvų rankų įranga. Į motociklo kompiuterį integruotas ir GPS imtuvas, o navigacija valdoma mygtukais ant vairo.

„Street Glide“ 1,7 litro varikliui kitų metų modelyje padidintas maksimalus sukimo momentas – jis padidėjo iki 138 Nm/3500 aps/min., todėl motociklas gali staiga pagreitėti netgi riedant iš lėto.

Planai realistiški

A.Skernevičius tikėjosi, kad pastarasis motociklas bus pats populiariausias iš naujienų, nors atskleidė, kad vienas motociklininkas jau nusipirko kitą modelį, „Forty-Eight“. Jis taip pat vylėsi, kad susidomėjimo sulauks triratis modelis bei pats mažiausias „harlis“ salone, praėjusių metų „Sporter iron“.

Pašnekovas atskleidė planuojantis parduoti 15-25 motociklus per metus ir kol kas, pasak jo, planai neatrodo pernelyg optimistiški.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.