Dubajuje parduodamas „Lamborghini“ už 19 mln. litų

Beprotišką sumą kainuojantis automobilis net nevažiuoja ir papildys ne naujojo šeimininko garažą, o biuro interjerą arba seifą banke.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2013, 5:31 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:39 PM

Brangusis „Lamborghini Aventador LP 700-4“ yra iš aukso pagamintas sportinio automobilio modelis. Aštuonis kartus už tikrą mašiną mažesnis kūrinys išskaptuotas iš 500 kg svėrusio aukso luito.

Po menininko Roberto Gulpeno prisilietimo aukso jame liko „tik“ 25 kg, bet dėl gausybės brangakmenių visas modelis sveria kiek daugiau.

Auksinis „Lamborghini“ bus parduodamas aukcione Dubajuje, o jo pradinė kaina siekia net 19 mln. 129 tūkst. litų. Vien jam panaudotų brangiųjų metalų ir brangakmenių savikaina vertinama beveik 7 mln. litų, rašo cnbc.com.

Aukciono rengėjai žada pardavę modelį 1 mln 658 tūkst. litų skirti labdarai, bet pirmiau reikės rasti milijardierių, pasiryžusį įsigyti beprotiškai brangų žaislą.

Brangiausias pasaulyje automobilio modeliukas atkartoja vieno iš garsiausių pastarojo meto sportinių automobilių linijas. Agresyvių formų „Lamborghini Aventador LP 700-4“ - tikras kelių monstras. Automobilis varomas 700 AG V12 formos varikliu ir iki 100 km/val. gali įsibėgėti per 2,9 sek.

Tiesa, demonstruojamas modeliukas nėra tikrasis auksinis kūrinys – baiminantis vagysčių jis pagamintas iš pigesnių medžiagų, o tikro aukso „Lamborghini“ menininkas pabaigs tik kai pirkėjas sumokės įspūdingą sumą ir pasakys savo norus, kaip tiksliai papuošti vienetinį žaislą.

„Lamborghini“ atstovai tvirtino, kad modelis Dubajuje bus demonstruojamas vieną savaitę ir per tą laiką bus laukiama pirkėjų susidomėjimo.

Tačiau turint galvoje, kad už tą pačią kainą galima nusipirkti 17 tikrų „Aventador“, pirkėją auksinei kopijai nebus lengva rasti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.