Į Lietuvą atvyko naujas prabangos etalonas - S klasės „Mercedes-Benz“

Ketvirtadienį „Silberauto“ automobilių salone vyko ypatinga šventė – Lietuvoje pristatytas naujasis „Mercedes-Benz“ S klasės modelis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Sep 27, 2013, 2:40 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:12 PM

Skambant operos solistų arijoms gražuolės merginos atidengė raudonais šydais pridengtus automobilius ir į renginį gausiai susirinkę svečiai išvydo ne vieną S klasės automobilį, o visus tris, kokie bus parduodami mūsų šalyje – benzininį S 500, dyzelinį S 350 „BlueTEC” ir hibridinį S 400 „Hybrid“.

Naująjį modelį pristatęs „Silberauto“ generalinis direktorius Rimantas Stankevičius linkėjo susirinkusiesiems sėkmės. „Tik jūsų sėkmė nusprendžia mūsų sėkmę“, - juokavo jis.

Pakeis ir „Maybach“

Šeštosios kartos „Mercedes-Benz“ S klasės modelis yra pats svarbiausias vokiečių įmonės produktas. Nuo pačių pirmųjų modelių S klasei inžinieriai teikdavo ypatingą reikšmę ir stengdavosi pasiekti naują patogumo ir prabangos lygį, kokio nebuvo jokiame modelyje.

O šįkart vokiečių gamintojas siekė ne tik patobulinti S klasę, bet ir pakeisti nebegaminamus „Maybach“.

Naujojo modelio kūrėjai liko ištikimi klasikiniam „Mercedes-Benz“ stiliui, bet „Silberauto“ lengvųjų automobilių pardavimo Lietuvoje vadovas Rolandas Samuolis atkreipė dėmesį, kad automobilis sukurtas visiškai iš naujo.

Automobilis pats nuspės kelią

Prabangus automobilis išsiskiria itin aukštos kokybės salono įranga ir puikiu komfortu važiuojant. Dauguma pakeitimų nematomi plika akimi, bet jie turėtų pastebimai pagerinti naujo modelio važiavimo kokybę.

Viena iš įdomiausių sistemų - „Magic body control“ važiuoklės reguliavimo sistema. Ji veikia kartu su kamera, skenuojančia kelio nelygumus, o pagal kameros parodymus automobilis nuolatos automatiškai reguliuoja važiuoklę. Todėl vietoje to, kad amortizatoriai sugertų bumptelėjimą po to, kai mašina įrieda į duobę, dabar automobilis galės iš anksto priderinti važiuoklę.

Prie vairuotojo bei keleivių patogumo taip pat prisideda masažuojančios sėdynės, jonų dalelėmis valomas oras, salono kvėpinimas, norimos spalvos salono apšvietimas, du 12,3 colio ekranai, naujas prietaisų skydelis, 500 šviesos diodų ir daugybė kitokios įrangos.

Saugumui skirta net 30 sistemų

Saugumas taip pat neliko nuošalyje. „Intelligent drive“ sistema padeda vairuotojui stebėti aplinką priekyje ir automobilio šonuose, išlaiko automobilį reikiamoje eismo juostoje, esant reikalui stabdo automobilį ir stebi, kad vairuotojas neužmigtų. Iš viso vairavimo saugumu rūpinasi net 30 pagalbos sistemų.

Naujieji S klasės modeliai galės būti varomi dar galingesniu nei anksčiau 455 AG V8 formos benzininiu varikliu, 258 AG dyzeliniu motoru arba 306AG hibridine sistema su 20kW elektriniu varikliu.

Ne už ilgo juos papildys dar dvi versijos, pristatytos Frankfurto automobilių parodoje. Tai taupumu stebinantis įkraunamas hibridas S 500 “Hybrid“, kuriam pakaks vos 3 litrų degalų 100 km, ir pirmą kartą visais ratais varoma sportiška S63 AMG versija.

Visi ketvirtadienio vakarą pademonstruoti S klasės automobiliai buvo su pailginta baze, bet galima užsisakyti ir standartinio ilgio automobilį. Naujojo modelio kaina Lietuvoje prasideda nuo beveik 280 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.