„Fiat“ automobiliai rugsėjį buvo perkamiausi Lietuvoje. Sužinokite, kodėl

Praėjusį mėnesį Lietuvoje naujų automobilių rinka pagaliau pasiekė pliuso ženklą. Ir asmeninės, ir komercinės paskirties automobilių buvo parduota nei per tą patį mėnesį pernai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2013, 4:04 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:51 PM

Itin didele paklausa pasižymėjusio „Fiat“ importuotojas portalui lrytas.lt atskleidė savo sėkmės paslaptį.

Šių metų rugsėjį Lietuvos naujų lengvųjų automobilių (M1 ir N1) registravimas išaugo 6 proc. iki 1 tūkst. 117 vnt. Tuo tarpu 2012 m. rugsėjį šalyje buvo įregistruoti 1 tūkst. 49 automobiliai.

Tai paaiškėjo iš preliminarių „AutoTyrimų“ duomenų, gautų pagal ES reglamentuotą metodiką išanalizavus valstybės įmonės „Regitra“ pateiktus pradinius duomenis.

Pasak tyrimų bendrovės, šį augimą labiausiai lėmė paklausa iš užsienio, kuomet automobiliai šalyje registruojamai tik trumpam laikui.

Praėjusį mėnesį populiariausi asmeninės paskirties modeliai buvo vienatūriai „Fiat 500L“. Jų registruota net 109. „Fiat“ importuotojas Baltijos šalyse Renaldas Gineika paaiškino, kad pusė šių automobilių papildė dalijimosi automobiliu paslaugos „City Bee“ parką.

Likusi pusė iškeliavo ne tik pirkėjams Lietuvoje, bet ir į Latviją bei Estiją. „Kadangi importuojame „Fiat“ visoms trims Baltijos šalims, dalis automobilių išvažiavo į Estiją ir Latviją. Lietuvoje jie buvo registruoti dėl mažesnių mokesčių“, - tvirtino jis ir juokais pridūrė, kad artimiausiu metu greičiausiai tokio rezultato nepavyks pakartoti.

Antrąją vietą pagal populiarumą užėmė „Škoda Octavia“, jų parduota 78, o trečioje vietoje liko „Volkswagen Caddy“ (50 vnt.). Tarp lengvųjų komercinių (N1) automobilių daugiausiai pirkėjų dėmesio sulaukė „Fiat Ducato“ (18 vnt.).

Rugsėjį asmeninių automobilių (M1) registravimas padidėjo vos 1 proc. iki 987 vnt., bet lengvųjų komercinių automobilių (N1) parduota net 88 proc. daugiau - 130 vnt.

Kalbant apie atskiras darbo dienas, pati sėkmingiausia buvo rugsėjo 30 diena, kada įregistruotas net 151 automobilis. Pati prasčiausia buvo rugsėjo 2 d., kai įregistruoti vos 9 automobiliai.

Praeitą mėnesį Lietuvos naujų automobilių rinkoje pirmąją vietą išsaugojo „Volkswagen“ markė (202 vnt.), antroji vieta atiteko „Fiat“ (191 vnt.), o trečiąją užėmė „Škoda“ (166 vnt.). Tarp prestižinių markių pirmąją vietą pasidalijo BMW ir „Mercedes-Benz“ (po 24 vnt.).

2013 m. sausį-rugsėjį Lietuvoje iš viso įregistruoti 10 tūkst. 123 nauji lengvieji automobiliai – 1 proc. mažiau nei atitinkamu laikotarpiu praeitais metais, kai registruoti 10 tūkst. 259 automobiliai.

Rugsėjį Lietuvos rinkoje debiutavo komercinis furgonas „Toyota Proace“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.