Dėl stabdžių gedimo BMW atšaukia dar daugiau automobilių

Vokiškų automobilių gamintoja BMW priversta atšaukti net 176 tūkst. automobilių, pagamintų 2012-2014 metams, dėl stabdžių sistemos problemų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-01 18:18, atnaujinta 2018-02-21 14:40

Prieš keletą dienų BMW buvo pranešusi, kad ketina dėl šios problemos atšaukti daugiau nei 76 tūkst. automobilių, bet antradienį padidino šį skaičių dar šimtu tūkstančių.

Įmonės atstovo teigimu, automobilius nuspręsta atšaukti, nes retais atvejais sutrinka stabdžių stiprintuvo tepimas ir dėl to vairuotojui padedanti sistema gali nebeveikti. Stabdžiai dėl to nepradingsta, bet vairuotojui tenka stipriau spausti pedalą.

Atšaukiami vien automobiliai su benzininiais 2 litrų varikliais. Tarp jų yra pirmos, trečios, penktos klasės modelių, X serijos visureigių ir Z4 sportinių automobilių.

BMW teigimu, kiekvienas atšaukiamo automobilio savininkas gaus elektroninį laišką su kvietimu atvykti į servisą, todėl patiems nereikia teirautis, ar mašina atšaukta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.