Daužtų mašinų supirkėjai pelno ieško net policijos aikštelėje

Sankryžoje Telšiai-Seda šeštadienį susidūrė du automobiliai, skambėjo išgąsčio ir skausmo aimanos. Bet tokių nelaimių šalies keliuose apstu kasdien.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė, Ilona Staškutė

Oct 3, 2013, 5:55 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:44 PM

Telšiškius labiau nustebino tai, kas nutiko po nelaimės. Žmonės buvo šokiruoti, sužinoję, kad avarijų sumaitotų mašinų kaip maitvanagiai tyko supirkėjai, kurie automobilius išardo dalimis ir parduoda kelis kartus brangiau. Nelaimė sankryžoje Telšiai-Seda prieš keletą dienų įvyko susidūrus lengvajam automobiliui ir mikroautobusui. Apie eismo įvykį policijai pranešęs asmuo tvirtino, kad nukentėjo šoko ištiktas vaikas.

Kitų sužeidimų iš pradžių žmonės nepastebėjo, tačiau Telšių regioninės ligoninės Priėmimo skyriaus gydytojas policijai vėliau pranešė, kad vis dėl to sužalotųjų būta.

30-metei Plungės rajono Rietavo seniūnijos gyventojai J.Š. diagnozuotas stuburo ataugos lūžis. Kam nelaimė, o kam verslas. Sudaužyta „Audi 100“, nutempta į Telšių policijos komisariato automobilių stovėjimo aikštelę, netruko patraukti prekeivių dėmesį.

Jis ant lapelio suraitė verslo pasiūlymą: „Nupirkčiau jūsų automobilį už 800 Lt. Jei tenkina, skambinkit.“ Raštelio pabaigoje nurodytas telefono numeris. Per pusę perlenktas laiškelis buvo užkištas už lango valytuvo. Žodžiu, kas greitesnis, tas bus turtingesnis.

Paskambinus nurodytu telefono numeriu ir pasiteiravus, ar čia automobilių supirktuvė, atsiliepęs jaunuolis sureagavo džiaugsmingai: „O ką pasiūlysit?“.

Bet paklaustas, ar ne vien tik sudaužytą „Audi“ ketino pirkti, jis ėmė išsisukinėti, esą automobilių ardymu nesiverčia ir ta mašina jį sudomino tik todėl, kad pats tokią turi ir norėjo nusipirkti ją sau, atsarginėms detalėms.

Tačiau toks paaiškinimas skamba gana naiviai, nes bet kokią trūkstamą senos „Audi“ detalę galima nusipirkti už kelias dešimtis litų. Taigi jei nereikia sulipdyti vieno automobilio iš dviejų, pirkti sudaužytos senos mašinos neapsimoka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.