Viešojo transporto privalumais besimėgaujantys vairuotojai įkliuvo pareigūnams

Vilniuje nuo liepos 1 dienos dalį eismo juostų paskyrus viešajam transportui ir keturiese ar daugiau automobilyje važiuojantiems žmonėms, gudrūs vairuotojai netruko pasinaudoti jiems nepriklausančiomis privilegijomis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2013, 1:19 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:18 AM

Po vieną ar dviese važiuojantys „skubėtojai“ taip įsigudrino aplenkti spūstis laisvesne A juosta, kad piko metu sąžiningi vairuotojai nespėdavo skaičiuoti pro šalį lekiančių automobilių. Bet trečiadienį pareigūnai paruošė tokiems lakstūnams siurprizą.

Trečiadienio rytą, nuo 7.15 val. iki 9.00 val., Šeškinės kalno apylinkėse jų laukė gausybė patrulių ekipažų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai vykdė leistino greičio, naudojimosi „A“ juosta tvarkos ir kitų Kelių eismo taisyklių laikymosi sustiprintos kontrolės priemonę.

Mažiau kaip per pusantros valandos buvo nustatyti 63 Kelių eismo taisyklių 186 punkto pažeidimai – už neleistiną naudojimąsi „A“ juosta 63 vairuotojams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. Už kelio ženklinimo nesilaikymą gresia 100-300 litų bauda.

Be to, keturiems vairuotojams surašyta ir po antrą pažeidimų protokolą, nes du iš jų ankstų rytą sugebėjo viršyti leistiną greitį, vienas neturėjo automobilio privalomojo draudimo, o dar vienas vairuotojas mažą vaiką vežė ne specialioje kėdutėje.

Vairuotojai bandė išsisukinėti įvairiausiais pasiaiškinimais, bet lrytas.lt primena, kad įvažiuoti į viešojo transporto juostą draudžiama net trumpam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.