Keliuose aplink Kauną padaugėjo laukinių žvėrių

Rudenį vairuotojams padidėja galimybė keliuose sutikti laukinių žvėrių. Gerai, jei žmogus stirną ar šerną pastebi iš toli, bet jeigu ne, avarijos pasekmės gali būti labai skaudžios.

Šįmet aplink Kiaišiadoris ir Jonavą įvyko trečdaliu daugiau avarijų su laukiniais žvėrimis, nei pernai.<br>V.Balkūno nuotr.
Šįmet aplink Kiaišiadoris ir Jonavą įvyko trečdaliu daugiau avarijų su laukiniais žvėrimis, nei pernai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2013, 12:56 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:18 AM

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pastebėjo, kad šįmet dažniau įvyksta avarijų su žvėrimis.

Jie perspėjo vairuotojus, kad būtų atidūs kelyje. Kaišiadorių ir Jonavos rajonų policijos komisariatų prižiūrimose teritorijose šiais metais, iki spalio 9 dienos, užregistruota po 21 eismo įvykį, kurie įvyko dėl staiga į važiuojamąją kelio dalį išbėgusių laukinių gyvūnų - stirnų, briedžių ar šernų.

Tuo tarpu 2012 metais per tą patį laikotarpį susidūrimų su žvėrimis atitinkamai buvo 14 ir 12. Kauno miesto ribose bei Kauno ir Kėdainių rajonuose bendrai užregistruoti 4 tokie eismo įvykiai.

Kai kuriuose eismo įvykiuose nukentėjo ir žmonės, o transporto priemonės buvo sugadintos nepataisomai.

Kauno apskrities policija rekomenduoja vairuotojams važiuojant tose kelių atkarpose, kuriose stovi kelio ženklai įspėjantys apie galinčius į kelius išbėgti gyvūnus, sulėtinti greitį ir būti itin atidiems, ypač tamsiuoju paros metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.