BMW naująjį M4 ruošia ir lenktynių trasoms (video)

BMW neseniai pranešė, kad netrukus pakeis DTM kėbulinėse lenktynėse naudojamą M3 naujuoju sportiniu kupė M4, bet panašu, kad tai dar ne viskas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 11, 2013, 5:13 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:12 AM

Įmonės šaltiniai tvirtina, kad yra ruošiamas ir kitas projektas, kol kas vadinamas labai paprastai - „M4 lenktyninis automobilis“. Jis turėtų būti pristatytas gruodžio pabaigoje ir paruoštas naudoti JAV bei Kanadoje vykstančiame „TUDOR United SportsCar“ čempionate ir įvairiose Europoje organizuojamose lenktynėse.

Automobilis greičiausiai bus varomas patobulintu M4 3 litrų, 6 cilindrų varikliu su dviem turbinomis. Jame bus įdiegta atskirai reguliuojama variklio valdymo sistema, su kuria bus galima paprastai kilstelėti maksimalų variklio sukimo momentą iki daugiau nei 500 Nm.

Šis modelis turėtų būti lenktyninis automobilis už prieinamą kainą, todėl jis bus skirtas palyginus nedidelėms lenktynių komandoms, ieškančioms įperkamo ir lengvai prižiūrimo automobilio, rašo motorauthority.com. Manoma, kad naujasis automobilis turėtų kainuoti apie 225 tūkst. litų.

Daugiau apie planuojamą sportinę M4 versiją kol kas neatskleidžiama, bet ir įprasto M4 techninius duomenis BMW paviešino tik prieš keletą dienų.

Naujieji sportiniai M4 kupė ir M3 sedanai bus varomi 3 litrų, I6 formos varikliu su dviem turbinomis, pasiekiančiu didžiausią 430 AG galią prie 7,5 tūkst. aps./min. Didžiausias sukimo momentas sieks daugiau nei 500Nm.

Naujai sukurtas variklis bus ne tik itin galingas, bet ir maždaug ketvirtadaliu ekonomiškesnis, nei anksčiau M3 modelyje naudotas motoras. Be to, abu sportiniai automobiliai svers mažiau – M3 sedano svoris neturėtų viršyti pusantros tonos.

Žemiau esančiame vaizdo įraše galima pažiūrėti, kaip abu naujieji M3 ir M4 įveikia garsiąją Niurburgringo trasą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.