Kur dingsta Japonijos pinigai: žvilgsnis į „Mazda“ ir „Ford“ gamyklą Tailande

Tailande veikia viena iš svarbiausių „Mazda“ gamyklų, kurią ji lygiomis dalimis dalijasi su „Ford“. Rayongo provincijoje įsikūrusioje „Auto Alliance Thailand“ gamykloje surenkami abiejų markių pikapai bei lengvieji „Ford Fiesta“ bei „Mazda 2”, eksportuojami ir į Europą.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Oct 14, 2013, 12:16 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:58 AM

Ši gamykla veikia nuo 1998-ųjų ir nemenkai prisidėjo prie Tailando ekonomikos augimo. Tačiau japonams šis pusiau savas, pusiau svetimas verslas netrukus gali tapti akmeniu po kaklu.

Japonijos premjeras Shinzo Abe tikėjosi, kad dėl praėjusį gruodį sumažintos mokesčių naštos didžiausi gamintojai daugiau investuos į fabrikų Japonijoje statybas ir atnaujinimą, tačiau japonų pinigai iškeliavo svetur.

Per pirmąjį šių metų pusmetį vietinių įmonių išlaidos Japonijoje sumažėjo 4 proc, bet net 22 proc. pakilo investicijos Azijoje. Dvi didžiausios japoniškų automobilių gamintojos „Mazda“ ir „Honda“ net 900 mln. JAV dolerių investavo į gamybos plėtrą Tailande.

Vien „Mazda“ paskelbė „Auto Alliance“ gamyklą Tailande investuojanti 262 mln. JAV dolerių. Ir tai nieko keisto – automobilių gamybos linijose dirbančių tailandiečių atlyginimai apie 10 kartų mažesni, nei gamyklose Japonijoje.

Be to, daugiau automobilių įmanoma parduoti Tailande ir aplinkinėse valstybėse, nes čia viduriniosios klasės žmonių tik daugėja, o Japonijoje automobilių paklausai nebėra kur augti, mat ketvirtadalį populiacijos sudaro vyresni nei 65 metų amžiaus žmonės.

Nuotraukų galerijoje kviečiame apžiūrėti „Mazda“ ir „Ford“ gamyklą Tailande, kurioje kasmet pagaminama apie 275 tūkst. transporto priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.