Saulės energija varomų automobilių lenktynių laimėtojai nuvažiavo daugiau nei 3 tūkst. km

Toks atstumas per Australijos dykumą nėra lengvas ir važiuojant tradiciniais automobiliais. Bet „World Solar Challenge“ lenktynių nugalėtojai įveikė 3 tūkst. 21 km. ilgio trasą nuo Darvino iki Adelaidės vos per 33 valandas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2013, 6:21 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:30 AM

Tiesa, su pertraukomis – bendrai lenktynės užtruko penkias paras, bet pagal taisykles dalyviai turėjo kiekvieną dieną 17 valandą sustoti poilsiui, pakelėje pasistatyti palapinę ir kelionę tęsti tik ryte.

Varžybas laimėjo Nyderlandų Delfto universiteto komanda. Jie kelyje užtruko tik truputį daugiau nei 33 val., o jų vien tik saulės energija varomas automobilis „Nuna 7” važiavo vidutiniu 91 km/val. greičiu, rašo techhive.com.

Tai jau penktas kartas, kai Delfto universitetas laimėjo kas du metus rengiamas saulės energija varomų automobilių lenktynes. Jo pergalių serija tęsėsi 2001-2007 metais, bet paskutinius dvejus metus nugalėjo Tokai universitetas iš Japonijos.

Šįmet japonai užėmė antrąją vietą, nes jiems teko vieną kartą sustoti ir papildomai įkrauti automobilį elektra. Olandams pakako vien tik saulės baterijų surinktos energijos.

Iš viso varžybose dalyvavo 43 ekipažai, o paskutiniai saulės energija varomi automobiliai finišavo po septynių dienų nuo varžybų pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.