Atšvaitai sutemus yra ne pasirinktinas, o privalomas daiktas

Sutemus tamsiai apsirengę, atšvaitų neprisisegę pėstieji gatvėse yra praktiškai nematomi, bet vis tiek nemažai žmonių vis dar vengia prisisegti šviesą atspindinčią plokštelę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-16 12:53, atnaujinta 2018-02-21 03:08

Tačiau Kelių eismo taisyklės ne rekomenduoja, bet reikalauja pėsčiuosius turėti atšvaitus, liemenes arba drabužius su šviesą atspindinčiais elementais.

Todėl Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai ypatingai atidžiai kontroliuos kaip pėstieji ir kiti eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų ir ar turi atšvaitus tamsiuoju paros metu.

Pareigūnai patruliuos atokesnėse, silpniau apšviestose miesto gatvėse, sodininkų bendrijų teritorijose, kitose gausiau apgyvendintose, bet nuo miesto centro nutolusiose vietose. Pažeidėjams bus taikomos administracinio poveikio priemonės.

Pareigūnai ypač prašė tėvų pasirūpinti nepilnamečiais vaikais, privalančiais turėti ir segėti atšvaitus ar dėvėti drabužius su šviesą atspindinčiais elementais, bei vyresnio amžiaus artimaisiais, nes senyvo amžiaus pėstieji miesto gatvėse tamsiuoju paros metu nukenčia daugiausiai.

Policija primena Kelių eismo taisykles: Pėstieji, eidami neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą.

Kelkraščiu arba važiuojamosios dalies pakraščiu einantys pėstieji turi eiti prieš transporto priemonių važiavimo kryptį. Šios taisyklių nuostatos reikia laikytis ne tik užmiesčio keliuose, bet ir miesto gatvėse, kuriose nėra šaligatvių.

Pareigūnai siūlė atsižvelgti į pasikeitusias oro sąlygas ir gerbti sudėtingesnėmis eismo sąlygomis važiuojančius vairuotojus - segėti atšvaitus ir būti laiku pastebimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.