Eismą ryte stebėjusius pareigūnus praeiviai išplūdo ir reikalavo platesnių gatvių

Ketvirtadienio rytą į darbus skubančių vilniečių laukė staigmena – Kalvarijų gatvėje policijos pareigūnai stebėjo, ar vairuotojai nebando paskubėti lėkdami per autobusams skirtą juostą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Oct 24, 2013, 11:45 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:33 PM

Prie posūkio link Ozo parko stovėjęs Vilniaus VPK Kelių patrulių rinktinės 2 kuopos 2 būrio vadas Jonas Davidonis stebėjosi, kad šįryt automobilių gatvėje buvo itin mažai, bet vis tiek atsirado nemažai vairuotojų, bandžiusių trumpinti kelią per viešajam transportui skirtą juostą.

Jų neprivertė susimąstyti ir tai, kad Kalvarijų gatvėje ekipažai stovėjo dviejose vietose – šeši pareigūnai stebėjo eismą netoli prekybos centro Baltupiuose, o pavažiavę apie kilometrą link centro vairuotojai sutikdavo dar aštuonis pareigūnus netoli sankryžos su Ozo gatve.

„Priekyje stovi ekipažų, bet vis tiek žmonės nepagalvoja ir važiuoja per A juostą“, - sakė J.Davidonis. Pasak jo, daugiau vairuotojų pažeidžia taisykles iš nežinojimo – jie ruošiasi sukti į dešinę, bet persirikiuoja ne per punktyrinę liniją prie sankryžos, o kerta ištisinę liniją viduryje gatvės arba atlekia viešajam transportui skirta juosta iš toli.

Taip teisinosi bene visi sustabdyti vairuotojai. „Per anksti pasukau ir kirtau ištisinę liniją. Man čia reikėjo į darbą sukti. Paprastai būna daug automobilių ir prie sankryžos nepavyktų persirikiuoti, tektų laukti, kol vėl užsidegs žalia šviesa“, - sakė į biurą skubėjęs Aivaras.

Kitas vairuotojas atvažiavo A juosta iš toli. „Mačiau, kad policija stovėjo, bet nepagalvojau, kad bus ir čia. Truputį kvailai tos juostos padarytos“, - tvirtino jis.

Tačiau J.Davidonis užtikrino, kad dauguma vairuotojų giria tvarką prižiūrinčius pareigūnus, nes jiems pikta matyti kaip kiti lekia pro šalį.

„Tai labiausiai pykdo maršrutinio transporto vairuotojus ir sąžiningus vairuotojus, kurie laikosi taisyklių. Sulaukėm labai įvairios žmonių reakcijos – vieni plojo, rodė iškeltus nykščius, o kiti priėję išvadino formalistais, A.Zuoko propaguotojais ir reikalavo įrengti platesnes gatves“, - sakė pašnekovas.

Vairuotojams, nusprendusiems pasivažinėti A raide pažymėta visuomeninio transporto juosta, gali tekti pakloti nuo 100 iki 300 litų, bet nusižengusiems pirmą kartą pakaks 50 litų.

Šįryt pareigūnai sustabdė net 63 autobusų juosta važiavusius automobilius (lygiai tiek pat buvo sustabdyta ir per reidą prieš dvi savaites), o vienas iš jų pasirodė esąs ir be galiojančios techninės apžiūros. „Tikėjomės intensyvesnio eismo. Jei visos dienos būtų tokios, kaip ši, A juostų gal ir nereikėtų. Bet nors didelių spūsčių nebuvo, žmonės vis tiek važiavo per A juostą“, - komentavo J.Davidonis.

Jis užtikrino, kad tai ne paskutinis A juostų stebėjimas ir minėjo, kad greičiausiai tikrintojų sulauks Olandų ir Ozo gatvėmis važinėjantys vilniečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.