Motociklininkas V.Rossi įsijautė į automobilių dizainerio vaidmenį

Septynis „Moto GP“ titulus pelnęs italas Valentino Rossi žinomas ne tik ypatingais sugebėjimais valdyti motociklą, bet ir spalvinga apranga bei motociklo raštais. Todėl kai „Opel“ pasiūlė jam sukurti išskirtinę miesto mažylio „Adam“ versiją, motociklininkas ilgai negalvojo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2013, 11:06 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:56 PM

Kartu su senai pažįstamu dizaineriu Aldo Drudi, V.Rossi sukomplektavo itin sportišką „Adam“ versiją ir nupiešė spalvingą, aštrių geometrinių formų raštą mašinos kėbului. Gamintojas surinko tik vieną išskirtinio automobilio egzempliorių ir ruošiasi jį panaudoti kilniam tikslui.

Sportiškas automobilis kitų metų gruodį bus parduotas labdaros aukcione, o pinigai skirti „Meyer“ vaikų ligoninei. Iki tol „Adam“ bus galima apžiūrėti „Opel“ salone Milane.

Vienetinį automobilį keturių žmonių komanda tobulino tris mėnesius. Kėbulo dažymą V.Rossi kūrė panaudodamas savo mėgstamas aštrias formas ir ryškias spalvas, o interjero detales specialistai siuvo iš itališkos odos.

„Kaip galėjau atsisakyti iššūkio? Užduotis buvo sukurti visiškai naują automobilį ir padaryti tai su geru tikslu. Vos tik baigiau kalbėtis su „Opel“, iš karto pradėjome su A.Drudi diskutuoti, kaip sukurti šį išskirtinį „Adam“, - sakė V.Rossi.

„Tiesą sakant, dizaino kūrimas užtruko labai ilgai. Jam teko skirti daug valandų darbo, bet jūs žinote Valentino, jam sunku įtikti. Man taip pat. Buvo sukurta daug piešinių, ir kiekvieną kartą ką nors pakeitę susiskambindavome, aptardavome ir pradėdavome viską iš naujo. Kitaip tariant, tai buvo varginantis darbas, bet vertas pastangų“, - pasakojo A.Drudi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.