Slidžios gatvės vilniečiams uždavė mįslę

Termometro stulpelis rodo teigiamą temperatūrą, sniego nėra, lietaus taip pat jau kelias dienas nebuvo. Kodėl tada sostinės vairuotojai sako, kad Vilniaus gatvės yra slidžios?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2013, 11:47 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:03 AM

Pirmas atsakymo variantas – žieminės padangos. Vairuotojams iki lapkričio 10 dienos reikėjo savo padangas pasikeisti į žiemines. Tačiau kol oras dar pakankamai rudeniškas jos veikia nevisai pagal paskirtį.

„Kai už lango artėja žiemos sezonas drėgmė kitaip „bendrauja“ su asfaltu, todėl žieminės padangos ne taip sukimba su danga. Atsiranda slydimas. Dygliuotos padangos ypatingai slidžios važiuojant asfaltu, nes jos skirtos ledui ir sniegui.

Visgi, dėmesį reikėtų atkreipti ir į vairavimą – ypač tokiu metu reikėtų susilaikyti nuo akceleratoriaus stipraus spaudimo, o tiems, kurie važiuoja su „plikomis“ padangomis jas pasikeisti. Oro temperatūra lauke plius 5, todėl jokio ledo negali būti“, – savivaldybės įmonės „Grinda“ vadovą Algimantą Vilūną cituoja „Delfi“.

Antras atsakymo variantas – druska. Pirmadienio naktį Vilniuje galima buvo pastebėti plikledį ir miesto gatvės buvo barstomos druska.

Ji traukia drėgmę, todėl net ir po kelių dienų kai kurios sostinės transporto arterijos galėjo atrodyti tartum šlapios.

Tikimasi, kad ketvirtadienį Vilnių nuplaus lietus, kartu nuo asfalto dingti turėtų ir druska.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.