Tokijo automobilių parodoje pusė prožektorių šviečia motociklams (video)

Japonijos sostinėje vykstančioje automobilių parodoje ne mažiau dėmesio tenka ir kitokioms transporto priemonėms.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Nov 22, 2013, 7:03 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:12 AM

Lankytojams ši paroda atvers duris tik penktadienį vakare, bet kartu su kolegomis žurnalistais jau spėjome apžiūrėti įdomiausias naujienas. Neįprastai didelę dalį eksponatų Tokijo salone sudaro įvairiausių stilių ir galios motociklai. Nieko keisto – Japonija nuo seno garsėja galingais plieniniais žirgais.

Bene įdomiausia Tokijo parodos naujiena dar neparuošta keliams, tačiau „Kawasaki“ futuristinis sprendimas yra užuomina, kas laukia vairuotojų netolimoje ateityje.

Triratis elektrinis motociklas „Kawasaki J“ iš pradžių patraukia akį netikėtu ratų išdėstymu. Gale jis turi vieną platų ratą, o priekyje – du siauresnius.

Geriau įsižiūrėjus stebina ir daugiau sprendimų, kaip tai, kad motociklas neturi tradicinio vairo. Vietoje jo prie kiekvieno rato yra po rankeną su sparno formos gaubtu.

Žmogus motociklą turėtų valdyti tiesiogiai sukdamas ratus į vieną ar kitą pusę, o pakėlus rankenas aukščiau arba stumtelėjus žemyn galima keisti motociklo važiuoklės nustatymus nuo komfortiškų iki sportiškų.

„Kawasaki“ teigimu, energija modeliui būtų kaupiama nikelio hidrido baterijose, bet kol kas daugiau detalių gamintojas neatskleidė ir nepatvirtino, kad futuristinis motociklas bus gaminamas.

Gerokai tikroviškesnę koncepciją pademonstravo „Yamaha“. Elektrinis motociklas PES1 bent atrodo panašus į tradicinės formos plieninį žirgą.

Bet tuščia erdvė toje vietoje, kur paprastai būna degalų bakas, išduoda, kad šio motociklo vamzdeliais neteka benzinas.

Jis varomas keičiamomis ličio jonų baterijomis, o rėmas sveria tik 100 kg. Tačiau neįprasta tai, kad šiame elektriniame motocikle įmontuota transmisija, taigi vairuotojas gali pats perjunginėti pavaras.

Nors „Yamaha PES1” yra koncepcinis modelis, gamintojas jį jau išbandė kelyje, taigi ne už ilgo galime sulaukti ir serijinės versijos.

„Honda“ liko ištikima klasikai. Šio gamintojo stende baltas audeklas nutrauktas nuo kelioninio „Goldwing F6C“ motociklo su 1,8 litro varikliu. „Honda Motor“ prezidentas Takanobu Ito pasinaudojo proga ir pirmas apžergė dailų plieninį žirgą.

Nors šį motociklą labiau tiktų vadinti aliuminio žirgu – inžinieriai „Goldwing F6C“ struktūroje panaudojo labai daug aliuminio detalių ir pagamino 70 kg. Lengvesnį motociklą, nei ankstesnis, pilnai dengtas „Gold Wing“.

Tokijuje pasirodė ir daugiau gražių, galingų, keistų ir fantastinių motociklų. Daugiau jų – galerijoje, o žemiau žiūrėkite „Yamaha PES1” pristatomąjį vaizdo įrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.