Atidarytas rekonstruotas Minsko plento ruožas

Penktadienį oficialiai užbaigti transeuropinio tinklo kelio tarp Vilniaus ir Minsko, ruožo nuo 21,86 iki 32,91 kilometro, darbai. Kelio darbus naujajame kelio ruože atlikusios „Eurovia“ generalinis direktorius Stanislavas Kablys valstybinės įmonės „Vilniaus regiono keliai“ direktoriui Petrui Džervui įteikė simbolinį raktą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2013, 4:35 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:57 AM

„Man labai malonu, kad šį raktą aš įteiksiu savo geriausiam draugui, savo kaimynui“, – sakė S.Kablys.

Po to naująjį kelią pašventino kunigas Jonas Matusevičius, o perkirpus juostelę susirinkusieji galėjo pasiklausyti dainininkės Evelinos Sašenko koncerto bei pasivaišinti.

Viso transeuropinio tinklo kelio E28 (Vilnius–Minskas) plėtrai skirta per 34 mln. Lt Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų.

Susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius sakė, kad atliktas didelis darbas.

„Darbas buvo naudingas tiek jį atlikusiai įmonei, tiek valstybei. Todėl, kad šis kelias yra durys į Europą iš Baltarusijos pusės“, – kalbėjo jis.

Šalia plento gyvenantys žmonės džiaugėsi, kad įgyvendinus šį projektą, jie jausis saugiau tiek vairuodami, tiek vaikščiodami pėsti.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Skirmantas Skrinskas padėkoje profesionaliems rangovams, savo darbą atlikusiems greitai ir efektyviai.

„Šie metai kelininkams buvo geri – darbų buvo atlikta labai daug. Tik po to mums būna bėdų su biudžetu, nes pinigus reikia iš kažko mokėti“, – kalbėjo jis. Taip pat pridūrė, jog pinigų „dar turi“. Kelininkams darbu Minsko plente pavyko baigti pumečiu anksčiau nei planuota. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.