Prie naujų automobilių vairo sėdo ir garsiausi lenktynininkai

Druskininkuose dirbanti konkurso „Metų automobilis 2014“ vertinimo komisija šeštadienį veiklos turėjo kiek daugiau, nei įprastomis dienomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

2013-11-30 18:07, atnaujinta 2018-02-20 01:39

Lietuvos žurnalistų autoklubo rengiamo tradicinio konkurso stovykloje šeštadienį vyko atvirų durų diena ir žurnalistai kvietė visus, besidominčius didžiausiomis automobilių gamybos naujienomis, susipažinti su konkurso dalyviais iš arčiau.

Druskininkiečiai ir poilsiautojai galėjo iš arti apžiūrėti ir pačiupinėti 35 naujus modelius, o atvykę svečiai išbandė automobilius kartu su komisijos nariais.

Vienas labiausiai suinteresuotų šių atvirų durų dienos lankytojų – žinomas automobilių lenktynininkas ir verslininkas Stasys Brundza, kuris jau daugelį metų steigia konkurso saugiausiojo automobilio nominaciją ir pats įvardija laureatą.

„Išanalizavau daugybę literatūros ir specialių bandymų testų rezultatų. Po viso šio darbo potencialių kandidatų į saugiausiojo titulą skaičius sumažėjo iki trijų, ir būtent šių automobilių atvykau specialiai išbandyti į Druskininkus, tad vakare jau žinosiu rezultatą“, - užsiminė S.Brundza.

Kas tie trys kandidatai jis neišdavė ir paliko intrigą baigiamajam konkurso vakarui.

Taip pat į Druskininkus atvyko buvęs ralio lenktynininkas, automobilių sporto treneris Audrius Gelžinis, kurio sūnūs Jonas ir Ignas varžosi žiedinių automobilių lenktynėse. Jis pasirinko išbandyti sportininkams nebūdingą modelį, stilingąjį „Citroen C4 Picasso“.

Tačiau šeštadienį Druskininkai labiausia laukia į kurortą atvykstančio stipruolio Žydrūno Savicko, kuriam paruošti specialūs viešbučio „Medūna“ apartamentai.

Kaip pasakojo viešbučio direktorė Vilma Žibūdienė, svetingai priėmusi ir konkurso vertinimo komisijos narius, Ž.Savickui paruošti patys didžiausi šeimyniško viešbučio apartamentai, esantys viršutiniame aukšte.

Pailsėjęs sportininkas rytoj Druskininkų vardą turėtų įrašyti „Guinness World Records“ knygą, tempdamas daugiausia sukabintų naujausios kartos „Nissan Note“ automobilių.

Naujausius modelius apžiūrėję druskininkiečiai labiausiai stebėjosi automobilių technologijų pokyčiais per keletą pastarųjų metų ir domėjosi konkurso partnerių siūlomomis lizingo ir draudimo lengvatomis.

„Stebina daugelio gamintojų pažanga, kuri automobilių pramonėje ko gero viena sparčiausių, ypač kalbant apie korėjietiškus automobilius, - apžiūrėdamas konkurso „Metų automobilis 2014“ dalyvius kalbėjo lankytojas Vaclovas Kanderauskas.

Jis pasakojo pats važinėjantis devynių metų senumo „Hyundai Elantra“ automobiliu, kuriuo kasmet vidutiniškai nurieda maždaug po 20 tūkstančių kilometrų, ir besidairantis naujo.

Pašnekovas sakė ko gero neatsisakysiantis ir korėjietiško, nors į turimąjį per tiek metų tekę investuoti nemažai.

Taip pat daug dėmesio sulaukė brangiausi automobiliai – E klasės „Mercedes-Benz“, 4 serijos BMW, „Lexus IS300h”, „Range Rover Sport“ ir kiti. Su konkurso automobiliais fotografavosi ir jauni vaikinai, ir šeimos su vaikais, o nueidami daugelis kalbėjo, kad jei ne dabar, tai vėliau būtinai pirks vieną ar kitą modelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.