Dvylika automobilių Ž.Savickui garantavo septintąjį Guinnesso rekordą

Sekmadienio vidurdienį stebint miniai žiūrovų stipruolis Žydrūnas Savickas įrašė dar vieną eilutę į Guinnesso pasaulio rekordo knygą, kurioje šalia sportininko pavardės atsirado ir Druskininkų kurorto pavadinimas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2013, 4:59 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:24 AM

Ž.Savicko pasirodymas vainikavo šią savaitę Druskininkuose vykusią Lietuvos žurnalistų autoklubo rengiamo konkurso „Metų automobilis 2014“ bandymų stovyklą.

Sportininkui pavyko pasiekti anksčiau niekieno nebandytos užduoties rekordą.

Ž.Savickas pripažintas daugiausiai automobilių tempusiu žmogumi, kai jis per 32,9 sekundės penkis metrus patempė 12 standžiąja vilktimi sukabintų naujų „Nissan Note“ automobilių. Bendras mašinų svoris siekė net 12 tonų ir 941 kilogramą.

Rekordinį traukimą stebėjo specialiai į Lietuvą atvykęs tokius pasiekimus fiksuojančios „Guinness World Records Limited“ oficialus atstovas Jackas Brockbankas. Iš karto po traukimo jis įteikė Ž.Savickui rekordą patvirtinantį sertifikatą.

„Visas veiksmas užtruko nepilnas 33 sekundes, tačiau šįsyk buvo tikrai nelengva. Regis, kad tokiam koncentruotam įvykiui teko ruoštis visą gyvenimą, ugdant jėgą ir ištvermę, tobulinant įgūdžius, - sakė Ž.Savickas.

Besidomintys stipruolio pasiekimais ko gero nepamiršo, kad Žydrūnas pernai toje pačioje kurorto T.Kostiuškos gatvėje buvo patempęs didesnę vilkstinę ir daugiau sveriančių automobilių, tačiau pernai šis stipruolio pasiekimas pasaulio rekordų knygoje savo eilutės nerado.

Tai atsitiko dėl dviejų priežasčių. Kaip paaiškino J.Brockbankas, jei fiksuotume bendrą velkamą svorį, tai kur kas daugiau sveria vilkikas ar lėktuvas, nekalbant jau apie lokomotyvą, kuriuos Ž.Savickas yra sėkmingai tempęs.

Antroji priežastis - negalima naudoti specialių, prie kelio dangos pritvirtintų kopėčių, kokios buvo naudojamos pernai ir gerokai palengvino į rekordą užsimojusio pastangas.

Vienintelė galima pagalba - rankomis laikytis už virvių, tačiau kojomis galima spirtis tik į kelio dangą.

Šiemet buvo laikytasi visų šių reikalavimų ir rekordas niekam nebekėlė abejonių.

„Nissan Nordic Europe“ komunikacijos vadovas Baltijos šalims Mindaugas Plukys juokavo, kad rekorde dalyvavusių „Note“ kaina dėl to nekils, tačiau jis žadėjo visus 12 automobilių papuošti specialiais lipdukais, liudijančiais, kad juos tempė stipriausias pasaulyje žmogus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.