Sportiškasis „Alfa Romeo 4C“ privers lietuvius gerokai papurtyti piniginę

Itališkas sportinis automobilis „Alfa Romeo 4C“ atkeliaus ir į Lietuvą. Sukurtas „Alfa Romeo“ inžinierių ir pagamintas „Maserati“ gamykloje, Modenoje, šis stulbinančio dizaino galiniais ratais varomas dvivietis kupė skirtas sportiškumo gerbėjams, ieškantiems automobiliuose vairavimo malonumo.

„Alfa Romeo 4C“ atkeliaus ir į Lietuvą.<br>Gamintojo nuotr.
„Alfa Romeo 4C“ atkeliaus ir į Lietuvą.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 3, 2013, 1:24 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:29 AM

Gamintojas tikina, kad išskirtinės techninės galimybės, itin patogus valdymas, puikios aerodinaminės savybės ir unikalus dizainas sėkmingai tęsia „Alfa Romeo“ tradicijas.

Naujasis sportinis „Alfa Romeo 4C“ gali išvystyti 258 km/val. greitį, o nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėti vos per 4,5 sekundes. Tokių puikių rezultatų šiam modeliui padeda pasiekti optimalus svorio paskirstymas ir bendras automobilio svoris, siekiantis vos 895 kg.

Didžioji automobilio kėbulo dalis pagaminta iš anglies pluošto, aliuminio, plieno ir lieto lakšto junginio (SMC - Sheet moulding compound).

Įspūdingas automobilio technines savybes taip pat pabrėžia naujas 240 AG 1,75 litro keturių cilindrų benzininis variklis su turbina ir naujausios kartos „Alfa TCT“ pavarų dėžė bei „Alfa DNA“ funkcija, su galimybe pasirinkti visiškai naują „Race“ (lenktyninį) režimą.

Sukimo momentas ir galingumas nustato visiškai naujus šio segmento standartus. Maksimalus sukimo momentas siekia 340 Nm/aps/min, o 240 AG išvystoma esant 6 tūkst. apsisukimų per minutę.

Šį sportinių automobilių gerbėjų širdis visame pasaulyje užkariavusį „Alfa Romeo“ modelį nuo kitų metų kovo mėnesio jau bus galima užsisakyti ir „Alfa Romeo“ atstovės „Autobrava“ salonuose Lietuvoje. Jo kaina prasidės nuo 213 tūkst. litų.

Šiuo modeliu „Fiat Group Automobiles“ taip pat pažymi lengvos konstrukcijos sportinių kupė automobilių sugrįžimą. Automobilis jau spėjo pelnyti keletą apdovanojimų už sportiškumą ir neįprastą dizainą.

Naujausia italų koncerno „Fiat Group Automobiles“ pergalė - „Alfa Romeo 4C“ Vokietijos žurnalo „Auto Zeitung“ paskelbtuose rinkimuose „Auto Trophy 2013“ skaitytojų išrinktas geriausiu užsienyje pagamintu sportiniu automobiliu („Sportscars/ Imported“).

Šiuose rinkimuose „Alfa Romeo 4C“ surinko 17,2 proc. balsų ir nurungė tokius prestižinius ir brangesnius automobilius kaip „Aston Martin V8 Vantage“ (16,6 proc.) ir „Jaguar F Type“ (15,8 proc.).

„Auto Zeitung“ skaitytojai jį taip pat išrinko ir geriausiu lengvosios konstrukcijos automobiliu („Best Lightweight Car“) pirmuosiuose, dar rugpjūtį surengtuose „Green Mobility Trophy“ rinkimuose.

„Alfa Romeo 4C“ modelio „sąskaitoje“ taip pat yra tokie prestižiniai apdovanojimai kaip Austrijos žurnalo „AutoBild“ įsteigtas dizaino apdovanojimas („Design Award 2013“), Ispanijos žurnalo „El Economista“ geriausio sportinio automobilio titulas („Best Sports Car 2013“) ir labiausiai jaudinančio automobilio titulas („Most Exciting Car of 2013“), kurį „Alfa Romeo 4C“ suteikė Jungtinės Karalystės žurnalas „What Car?“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?