„Ford Kuga” bandymas: europietis su amerikietišku akcentu (video)

Pirmosios kartos „Kuga“ buvo leidžiamas tik penkerius metus, kai gamintojas jį nusprendė pakeisti nauju modeliu. Naujoje „Kuga“ visko daugiau – centimetrų, erdvės, technologijų ir priedų, bet vis tiek jaučiasi, kad prie Europai kurto visureigio prisilietė JAV inžinieriai ir dizaineriai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2013, 4:56 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:50 PM

Antrasis modelis išsiskiria aštresnėmis, išraiškingesnėmis kėbulo linijomis. Dizaineriams rasti įkvėpimą greičiausiai padėjo paprasčiausia „Photoshop“ funkcija.

Švedų technologiją iškeitė į savą

Naujasis „Kuga“ iš šono atrodo taip, lyg dizaineriai būtų paėmę jo pirmtako nuotrauką ir truputį timptelėję ją į ilgį. Antrosios kartos visureigis tapo 9 cm ilgesnis, o stogo linija nusileido apie centimetrą.

Ratų bazė liko tokia pati, tačiau kadangi pats automobilis pailgėjo, posūkiuose kiek labiau jaučiasi kėbulo svyravimai.

Prie to greičiausiai prisidėjo ir tai, kad naujajame automobilyje „Ford“ ėmė montuoti kitokią, pačių kurtą keturių varomų ratų sistemą, o nebe itin populiarią švedų įmonės „Haldex“ sistemą, kurią naudoja daugelis keturiais ratais varomų automobilių gamintojų.

Galingiausio variklio nebus

Bandytas modelis buvo su galingesniu iš dviejų siūlomų dyzelinių motorų – 2 litrų darbo tūrio 163 AG „Duratorq“ varikliu. Maksimalų sukimo momentą 340 Nm jis pasiekia prie vos 1750 aps./min., taigi variklio dinamika negalima skųstis.

Kitas dyzelinis motoras – tokio pat tūrio, tik kiek mažesnės galios (140 AG), o norintiems daugiau galios teks rinktis benzininį variklį.

Galingiausias iš jų, 2 litrų 242 AG variklis Lietuvoje nesiūlomas, taigi galima rinktis iš 1,6 litro 182 AG variklio arba tokio pat darbo tūrio bazinėje versijoje esančio 150 AG motoro.

Keturiems ratams galią perduoda šešių laipsnių automatinė pavarų dėžė. Jai kartais pristinga greitesnės reakcijos, tačiau trumpi vėlavimai neerzina.

„Kuga“ subrendo

Apskritai, antrosios kartos „Ford Kuga“ labiau tinkama ramų ir švelnų vairavimo stilių mėgstantiems vairuotojams. Modelis tiks ir dažniau keliaujantiems, nes pailgėjusią galinę dalį gamintojas išnaudojo bagažinei ir pridėjo papildomus beveik 100 litrų erdvės, priklausomai nuo to, kaip atlenktos galinės sėdynės.

Taip pat naujoji „Kuga“ pasipildė įvairiomis pagalbos sistemomis, palengvinančiomis kasdienybę. Viena iš patogiausių naujienų – jutikliu atidaroma bagažinė. Užtenka pamojuoti koja po galiniu buferiu, ir bagažinės dangtis pakyla.

Automobilyje yra ir daugiau patogumo sistemų, kaip berakčio užvedimo mygtukas, lietaus jutikliai ir kita, tačiau saloną pagražinti dizaineriai pamiršo.

Centrinis prietaisų skydelis apkrautas daugybe ne itin reikalingų mygtukų, o vos 5 colių skersmens „Sony“ garso sistemos ekraną galima gauti tik aukščiausios komplektacijos automobilyje, ir tai reikia primokėti.

Bandyto „Ford Kuga” skaičiai:

Kaina: 113 tūkst. 152 litai.

Bazinė kaina: 68 tūkst. 730 litų.

Variklis: 1997 cm3 163 AG dyzelinas.

Pavarų dėžė: 6 laipsnių automatinė.

Išmatavimai (ilgis/plotis/aukštis, mm): 4524/1838/1702.

Ratų bazė, mm: 2690.

Bagažinės talpa, l.: 456 - 1653.

Svoris: 1778 kg.

Įsibėgėjimas iki 100 km: 10,4 sek.

Didžiausias greitis: 196 km/val.

Vidutinės deklaruojamos degalų sąnaudos: 6,2 litro.

Gamybos vieta: Valensija, Ispanija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.