Paaiškėjo „Metų automobilio“ konkurso finalinis septynetukas (papildyta)

Jau netrukus paaiškės, koks modelis bus pripažintas geriausiu per metus Lietuvoje pasirodžiusiu nauju automobiliu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2013, 11:50 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:02 AM

Trečiadienį dešimt žurnalistų, komisijos narių, trečiadienį paskelbė septynis automobilius, kurie pretenduos į garbingiausią „Metų automobilio 2014” titulą. Taip pat paaiškėjo ir kokie automobiliai gali tapti „Metų visureigiu“ bei „Metų sportiniu automobiliu”.

Septyni finaliniai konkurso automobiliai paskelbti atsitiktine tvarka, jie visi turi vienodas galimybes per konkurso finalą surinkti daugiausiai komisijos balų. Tai:

„Lexus IS 300h”

„Mazda 3”

„Nissan Note“

„Peugeot 308”

„Seat Leon”

„Škoda Octavia“

„Toyota Corolla”

Dauguma septynetuko modelių – nedideli ir praktiški automobiliai. Brangiausias iš jų yra 175 tūkst. litų kainuojantis „Lexus IS 300h”, o didžiausi modeliai - „Toyota Corolla“ ir „Škoda Octavia“.

Vertinimo komisija, išrinkusi septynis konkurso finalininkus, aptarė ir kitus kandidatus į gausybę renginio nominacijų, kurios vienam ar kitam pretendentui skiriamos būtent jos verdiktu.

Viena geidžiamiausių – „Metų visureigio“ nominacija – įsteigta kiek vėliau, nei 1997 metais pradėjus rengti „Metų automobilio“ konkursą. Pirmuoju „Metų visureigiu 2000“ paskelbtas savo vardą bene labiausiai pateisinęs „Nissan Patrol“, o šiemet bus įteikta jubiliejinė, 15-oji „Metų visureigio 2014“ nominacija.

Į „Metų visureigio“ titulą pretenduoja BMW X5, “Hyundai Santa Fe” ir „Subaru Forester“.

Dar vienos nominacijos nugalėtoją, „Metų šeimos automobilį“, renka DNB banko klientai. „Metų sportiniu automobiliu gali tapti BMW 4, “Kia pro_cee'd” arba “Seat Leon“.

Žurnalistai paskelbė ir kandidatus į „Metų vairą“. Šiuo titulu tradiciškai apdovanojamas sportininkas, per metus labiausiai garsinęs Lietuvą lenktynių trasoje.

Šįmet į apdovanojimą pretenduoja Benediktas Vanagas, Jonas Gelžinis ir Simas Juodviršis.

Septynetuke daugiau nei pusė – 4 - japoniški automobiliai. Po vieną atstovauja prancūzų, čekų ir ispanų gamintojams. Be išrinkto finalinio septynetuko į jį pretendavo dar 11 konkursui pristatytų automobilių. Taigi, į geriausiųjų septynetuką komisijos nariai šiemet siūlė net 18 automobilių, arba daugiau, nei pusę konkurso dalyvių.

Tai rodo, jog vertinimo komisijos nariams buvo iš tiesų nelengva, nes daug automobilių savo kokybe ir patikimumu ryškiai nenusileidžia vienas kitam.

Po keletą komisijos narių balsų pelnė, tačiau už finalinio septynetuko borto liko BMW X5, „Subaru Forester“, „Ford Fiesta“, „Citroen C4“, „Kia Carens“, „Mazda 6“, „Hyundai Santa Fe“, „Audi A3“, „Mercedes-Benz E350“, „Peugeot 2008“ ir „Toyota Auris“ automobiliai.

Kam atiteks svarbiausi apdovanojimai ir kas taps Lietuvos „Metų automobiliu 2014” paaiškės gruodžio 9 dienos vakarą per renginį „Litexpo“ parodų rūmuose. Jo įrašą automobilių gerbėjai galės stebėti lapkričio 15 dieną 15 valandą per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.