Elektros už 13 centų pavogęs „Nissan Leaf“ vairuotojas pateko už grotų

Vieną lapkričio šeštadienį amerikietis Kavehas Kamoonehas elektromobiliu „Nissan Leaf“ atvežė savo sūnų į Šamble mokyklą Džordžijos valstijoje, kur vaikas treniruojasi žaisti tenisą.

Prie mokyklos įkrauti elektromobilį vyras pateko į areštinę.<br>Gamintojo nuotr.
Prie mokyklos įkrauti elektromobilį vyras pateko į areštinę.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-05 11:03, atnaujinta 2018-02-19 23:33

Prie mokyklos radęs elektros lizdą jis nusprendė įkrauti savo automobilį, bet netrukus prie vyriškio prisistatė policijos pareigūnas.

„Jis pasakė, kad apkaltins mane vagyste, nes naudojau mokyklos elektrą“, - sakė K.Kamoonehas NBC agentūrai.

Vyriškis tvirtino krovęs automobilį ne ilgiau nei 20 minučių ir išnaudojęs elektros ne daugiau nei už 5 JAV dolerio centus (apie 13 centų).

Šamblė seržantas Ernesto Fordas patvirtino nežinantis, kiek elektros vairuotojas pavogė, bet tai esą nesvarbu, nes įstatymas vis tiek buvo pažeistas. Seržanto manymu, pareigūnas turėjo iš karto suimti K.Kamoonehą, tačiau tada jis tik užpildė įvykio dokumentus.

Pareigūnai vyriškio namuose pasirodė po 11 dienų apie 20 valandą vakaro ir tada suėmė elektros vagį. Areštinėje K.Kamoonehas praleido daugiau nei 15 valandų.

E.Fordas tvirtino, kad pareigūnai teiravosi mokyklos vadovų, ar jie leido vyrui pasinaudoti elektros kištuku, tačiau kaltinimų dėl vagystės neprašė pateikti ir bausmę vykdyti ėmėsi savo nuožiūra.

„Vagystė yra vagystė“, - sakė E.Fordas. Paklaustas, ar ir kitą karta įsakytų suimti tokį vagį, jis užtikrino: „žinoma“.

Elektromobilio vairuotojas aiškino, kad šeštadienio rytą tiesiog nebuvo ko paklausti leidimo įkrauti mašiną, todėl jis įjungė „Leaf“ be leidimo.

Tačiau iš policijos ataskaitos matyti, kad K.Kamoonehas nėra toks nekaltas – iš pradžių pareigūnas negalėjo jo rasti, nes vyriškis pats žaidė tenisą mokyklos kortuose, nors jau anksčiau buvo įspėtas, kad kortai skirti tik vaikams, o paskui ginčijosi su pareigūnu, kaltino jį „Leaf“ apdaužymu ir nė nemanė atsiprašyti už elektros naudojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.