Žadą atimantys „Peugeot 504”, be kurių afrikiečiai neišgyventų (galerija)

Lietuvoje „Peugeot“ nėra pati populiariausia markė, bet yra šalių, kur žmonės be šių automobilių neįsivaizduoja savo gyvenimo.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Dec 7, 2013, 5:22 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:36 PM

Baisiausiuose Vakarų Afrikos valstybių keliuose seni „Peugeot 504” universalai yra bene vienintelė susisiekimo priemonė. Prieš daugiau nei 40 metų pagaminti automobiliai ten iki šiol naudojami ir kaip taksi, ir kaip krovininiai sunkvežimiai.

Vietiniai taksistai taip pat nesnaudžia. Daugelis automobilius patobulino, kad į juos tilptų dar daugiau žmonių ir prekių – pakėlė automobilio galą ir įmontavo trečią sėdynių eilę.

Į tokią mašiną paprastai telpa aštuoni keleiviai, vairuotojas ir kalnas daiktų. Mauritanijos, Senegalo, Malio, Burkina Faso ir Pusiaujo Gvinėjos gyventojams taip keliauti jau seniai įprasta.

Nesvarbu, kad automobilių žibintai išdaužyti, nusilupusius dažus slepia spalvoti lipdukai, pro prarūdijusias skyles šviečia saulė, o lagaminai kartu su ožkomis rišami ant stogo. Tačiau kelionė tokiu automobiliu kainuoja tik apie 20 eurų už 800 km.

Afrikiečiai „Peugeot 504” itin vertina dėl patvarumo, patikimumo ir paprasto remonto.

„Kai kas sako, kad mašina sena ir tinka tik į metalo laužą, kai tik randi atsarginę dalį, ji ir vėl prisikelia naujam gyvenimui“, - pasakojo senegalietis 56 metų amžiaus taksistas Insa Diawas, vairuojantis savo 504 nuo 2002-ųjų.

„Peugeot 504” populiarumo Afrikoje paslaptis ta, kad jie beveik keturis dešimtmečius buvo surinkinėjami Nigerijoje. Todėl Vakarų Afrikoje tokie automobiliai įperkami, o atsarginių detalių lengva rasti ir atokiuose kaimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.