Automobilių fiestoje – sprogimai, jėgos išbandymas ir špagatas tarp mašinų (video)

Antradienio vakarą įspūdingu triukų meistrų ir stipruolių pasirodymu Vilniuje startavo neįprastas automobilių maratonas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

2013-12-10 22:50, atnaujinta 2018-02-19 21:32

Automobilių entuziastai su 22 naujausiais automobiliais pradėjo kelionę per Lietuvą, Latviją ir Estiją. Jos tikslas – išrinkti geriausią Baltijos šalių automobilį ir kiekviename didmiestyje surengti po netikėtą pasirodymą.

Vilniuje šventės ašimi neabejotinai tapo Europos kiokušin karatė čempiono Valdemaro Gudausko triukas, įkvėptas veiksmo filmų žvaigždės Jeano Claude'o van Damme'o.

Tik lietuvis kovos menų meistras stojo ne ant sunkvežimių veidrodėlių, o ant dviejų „Toyota RAV4” visureigių palangių, o automobiliai judėjo ne atbulomis, o į priekį. Jiems pajudėjus V.Gudauskas stipriau įsitvėrė į diržus ir iš tiesų padarė „virvutę“.

„Tie diržai tikrai buvo reikalingi, kitaip nebūčiau išlaikęs lygsvaros. Problema ta, kad vienas automobilis buvo benzininis, o kitas dyzelinis, net per treniruotes nepavyko pasiekti, kad jie lygiai važiuotų“, - atlikęs triuką sakė V.Gudauskas.

Tačiau kiokušin karatė čempionas nemenkino J.C.van Damme'o pasiekimo. Jo manymu, žinomo aktoriaus triukas idealiomis sąlygomis ir po daug treniruočių iš tiesų galėjo pavykti, nes ant sunkvežimio veidrodėlių atsistoti patogiau, nei ant siaurų palangių.

Ne mažiau įspūdingą triuką atliko stipruolis Vidas Blekaitis. Jis „Renault Captur“ su šventės organizatoriumi, žurnalo „Top Gear“ redaktoriumi Renaldu Gabartu viduje nustūmė 20 metrų per 28,39 sek. Galiūnas tai padarė liesdamas mašiną vos vienu pirštu.

Regbio žaidėjai automobilį galėjo stumti abiem rankomis, taigi buvo gerokai greitesni. Jiems kirtus 20 metrų atžymą automobilis taip įsibėgėdavo, kad jį tekdavo stipriai stabdyti. Vilniaus regbio akademijos žaidėjai mašiną 20 metrų nustūmė per 7,54 sek., tačiau „Geležinio vilko“ žaidėjai buvo greitesni ir užduotį įvykdė per 7,34 sek.

Neįprastose lenktynėse startavo ir Lietuvos ralio čempionas Dominykas Butvilas. Jis kartu su racionalaus elektros vartojimo ekspertu Mantu Vaskela stojo prie „sraigių drago“ starto linijos. Šių varžybų esmė buvo kuo lėčiau nesustojus nuriedėti 20 metrų nuo starto iki finišo. Tačiau D.Butvilas pirmas „perdegė“ ir bandydamas sulėtinti automobilį visiškai sustojo, taigi laimėjo M.Vaskela.

Renginyje nebuvo pamirštas ir eismo saugumas. Gražuolės tyrėjos iš Estijos „Ahhaa“ instituto Ana ir Paula paruošė oro pagalvių galios demonstraciją. Mosuodamos degančiomis lazdelėmis, kuriomis susprogdino ryšulius helio balionų ir fejerverkų, jos priminė, kad net per artėjančias šventes negalima pamiršti atsargaus elgesio.

Reginio kulminacija tapo demonstracija, kokią energiją sugeria oro pagalvė, kai automobiliai trenkiasi 150 km/val greičiu. Ant išsiskleidusios oro pagalvės padėtas žaislinis automobiliukas šovė daugiau nei 10 metrų į viršų ir jį sulaikė tik „Akropolio“ pavėsinės stogas.

Trečiadienį 22 automobilių karavanas iš sostinės pajudės į Kauną ir kas vakarą vis kitame Baltijos šalių didmiestyje surengs naują pasirodymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.